Τι να κάνετε για να μην αφαιρούνται οι εφαρμογές από το iphone σας

Πολλοί χρήστες άρχισαν πρόσφατα να παρατηρούν ότι αρκετές από τις εφαρμογές τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα εικονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο iphone.
Με την κυκλοφορία του ios 11, η Apple εισήγαγε τη λειτουργία "Unload unused software" όπου αφαιρεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται από το smartphone και, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες iPhone με λίγη μνήμη. Αρχικά, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
Για άγνωστο προς το παρόν λόγο αυτή η λειτουργία συχνά ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη και έτσι οι εφαρμογές διαγράφονται και ανεβαίνουν στο σύννεφο όπου για να ξανά λειτουργήσουν θα πρέπει να τις ξανά κατεβάσετε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά αν δεν υπάρχει σύνδεση εκεί που τις χρειαζόμαστε και όσοι θέλουν μπορούν  να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα βήματα.

1)Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iOS.
2)Βρείτε και κάντε κλικ στο iTunes & App Store.
3)Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ανοιχτή λίστ…

Έρχεται το νέο εργαλείο που υποβαθμίζει σε οποιοδήποτε ios ακόμη και αν δεν υπογράφεται

Όποιος από εσάς έχει iphone πριν από το 2010 θα θυμάται τις καλές εποχές που υποβαθμίζαμε σε οποιοδήποτε λειτουργικό ακόμη και αν αυτό έχει σταματήσει να υπογράφεται από την Apple. ......


Αυτή την δυνατότητα την έχουμε και σήμερα στις παλιές συσκευές 32bit αφού η Apple δεν μπορεί να κάνει κάτι να το εμποδίσει.
Όμως ίσως τα πράγματα αλλάξουν και θυμηθούμε τις παλιές καλές εποχές αφού ένα νέο εργαλείο με την ονομασία Prometheus (Προμηθέας) μπορεί να κάνει τις νέες συσκευές 64bit να υποβαθμιστούν σε ένα παλιότερο λειτουργικό με την προϋπόθεση πως έχουμε κρατήσει τα SSH της συσκευής με το TinyUbrela.
Ο δημιουργός του δημοσίευσε ένα video που μας αποδεικνύει την διαδικασία σε ένα iphone 5S που από το 9.3.5 το κατέβασε στο 9.3.2 και έτσι μπορεί να κάνει ξανά jailbreak.
Προς το παρόν το "prometheus" είναι σε beta μορφή και ελπίζουμε να το έχουμε σύντομα ολοκληρωμένο.

Σχόλια