Σφάλμα στο iOS επιτρέπει στο Siri να διαβάζει κρυφά μηνύματα στην οθόνη του iPhone που έχει κλειδώσει

Ο καθένας μπορεί να ζητήσει από τη Siri να διαβάσει τα κρυμμένα μηνύματα στην κλειδωμένη οθόνη του smartphone της Apple και αυτή θα το κάνει. Όλα οφείλονται σε σφάλμα στο ios 11.2.6, αναφέρει στην σελίδα του το Mac Magazine σήμερα.
Το Reader Mac Magazine ανέφερε ένα σφάλμα στο ιός 11.2.6, λόγω του οποίου η Siri μπορεί να διαβάσει κρυμμένο περιεχόμενο.Έτσι, η βοηθός διαβάζει άμεσα μηνύματα από τρίτους  αγγελιοφόρους, για παράδειγμα, το  WhatsApp,το  Telegram ή το Skype. Για να μπορεί ένας βοηθός να διαβάσει τα μηνύματα imessage, θα πρέπει κανονικά να ξεκλειδώσετε το smartphone.
Αυτό το σφάλμα υπάρχει επίσης στην έκτη beta έκδοση του ios 11.3 . και το Reader Mac Magazine ανάφερε το πρόβλημα στην Apple για την ευπάθεια που διαπιστώθηκε.
Στο iOS 11, μπορείτε να αποκρύψετε τα περιεχόμενα των μηνυμάτων στην οθόνη κλειδώματος. Αυτή η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή στο iPhone X, όπου απλά πρέπει να κοιτάξετε το smartphone για να δείτε το κείμενο.

Για να αποκρύψετε ή να εμφανίσ…

Έρχεται σύντομα αναβάθμιση του ios 10 για να διορθώσει πρόβλημα ασφαλείας

Μπορεί το ios 10 να είναι ένα ισχυρό λειτουργικό που βελτίωσε την ασφάλεια του έναντι παλιότερων αλλά όμως και αυτό έχει τα προβλήματα του. ....

Η εταιρία Elcomsoft, μια εταιρεία που ειδικεύεται στην ασφάλεια και ιδίως την πρόσβαση σε δεδομένα, ανακοίνωσε ότι τα αντίγραφα ασφαλείας των συσκευών ios 10 είναι ευάλωτα σε μια επίθεση περισσότερο ακόμη και από του ios 9 αφού κάποιος μπορεί να δοκιμάζει μέχρι και 6 εκατομμύρια κωδικούς ανά δευτερόλεπτο σε κάποιον υπολογιστή με επεξεργαστή Intel Core i5.
Η Apple έχει ενημερωθεί για το πρόβλημα και απάντησε πως σύντομα θα κυκλοφορήσει μια νέα έκδοση που θα διορθώσει το πρόβλημα χωρίς ωστόσο να αναφέρει κάποια ημερομηνία.

Σχόλια