Τι να κάνετε για να μην αφαιρούνται οι εφαρμογές από το iphone σας

Πολλοί χρήστες άρχισαν πρόσφατα να παρατηρούν ότι αρκετές από τις εφαρμογές τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα εικονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο iphone.
Με την κυκλοφορία του ios 11, η Apple εισήγαγε τη λειτουργία "Unload unused software" όπου αφαιρεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται από το smartphone και, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες iPhone με λίγη μνήμη. Αρχικά, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
Για άγνωστο προς το παρόν λόγο αυτή η λειτουργία συχνά ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη και έτσι οι εφαρμογές διαγράφονται και ανεβαίνουν στο σύννεφο όπου για να ξανά λειτουργήσουν θα πρέπει να τις ξανά κατεβάσετε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά αν δεν υπάρχει σύνδεση εκεί που τις χρειαζόμαστε και όσοι θέλουν μπορούν  να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα βήματα.

1)Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iOS.
2)Βρείτε και κάντε κλικ στο iTunes & App Store.
3)Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ανοιχτή λίστ…

Το ios 10 μπορεί να σας εκφωνεί τις εισερχόμενες κλήσεις

Θυμάστε τις παλιές καλές εποχές, όταν η Nokia με το αξέχαστο λειτουργικό Symbian, ήξερε πώς να προφέρει το όνομα του καλούντος;
Αν σας έλειψε εκείνη η εποχή τώρα στο ios 10 τα πράγματα άλλαξαν και δεν χρειάζεται να βάλετε κάποιο tweak για να σας εκφωνεί το όνομα αυτού που σας καλεί. .....

Στις ρυθμίσεις σας ντύνονται τέσσερις επιλογές που είναι "Πάντα", "Ποτέ", "ακουστικά και αυτοκίνητο", "ακουστικά μόνο."

Για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία ήχου του ονόματος του καλούντος στο iOS 10, απλά πηγαίνετε στο Ρυθμίσεις -> Τηλέφωνο -> Ανακοίνωση Πρόσκληση και ενεργοποιήστε την κατάλληλη επιλογή, "Φωνή" να εργάζεται στη βάση της Siri, έτσι ώστε για να αλλάξετε τον τύπο φωνής, μπορείτε να επιλέξετε τη φωνή βοηθός και να αλλάξετε την προφορά της γλώσσας ή το φύλο αρσενικό / θηλυκό. Οι επιλογές διατίθενται στο πλαίσιο της Ρυθμίσεις -> Siri -> Voice Siri.
Έτσι τώρα η ψηφιακή βοηθός θα μπορεί να σας εκφωνεί όταν κάποιος σας παίρνει τηλέφωνο το όνομα του.
Το πρόβλημα είναι ότι η Siri δεν υποστηρίζεται ακόμη στα Ελληνικά και θα έχει ένα πρόβλημα με τους Ελληνικούς χαρακτήρες αλλά μπορείτε να βάλετε σε κάποιες επαφές χαρακτηριστικά όπως  Father, mother, sister children...

Σχόλια