Τι να κάνετε για να μην αφαιρούνται οι εφαρμογές από το iphone σας

Πολλοί χρήστες άρχισαν πρόσφατα να παρατηρούν ότι αρκετές από τις εφαρμογές τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα εικονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο iphone.
Με την κυκλοφορία του ios 11, η Apple εισήγαγε τη λειτουργία "Unload unused software" όπου αφαιρεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται από το smartphone και, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες iPhone με λίγη μνήμη. Αρχικά, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
Για άγνωστο προς το παρόν λόγο αυτή η λειτουργία συχνά ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη και έτσι οι εφαρμογές διαγράφονται και ανεβαίνουν στο σύννεφο όπου για να ξανά λειτουργήσουν θα πρέπει να τις ξανά κατεβάσετε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά αν δεν υπάρχει σύνδεση εκεί που τις χρειαζόμαστε και όσοι θέλουν μπορούν  να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα βήματα.

1)Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iOS.
2)Βρείτε και κάντε κλικ στο iTunes & App Store.
3)Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ανοιχτή λίστ…

Το ios 10 μπλοκάρει ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά εφαρμογών για να σώσει την μπαταρία του iPhone

Το λειτουργικό του ios όπως γνωρίζουμε δεν μπορεί να προσαρμοστεί όπως θα θέλαμε όπως για παράδειγμα του Android καθώς η Apple επιβάλει πολλούς περιορισμούς. .....

Στα προηγούμενα λειτουργικά εκτός φυσικά το jailbreak είχαμε κάποιες εφαρμογές που βοηθούσαν την κατάσταση από το κέντρο των ειδοποιήσεων, να έχουμε διάφορες συντομεύσεις για τις ρυθμίσεις της συσκευής αλλά και συντομεύσεις εφαρμογών που χρησιμοποιούμε πιο συχνά.
Τέτοιες εφαρμογές ήταν για παράδειγμα η Launcher που όμως προς απογοήτευση στο ios 10 δεν επιτρέπει πλέον να δημιουργήσουμε συντομεύσεις στις ρυθμίσεις για πολύ γρήγορη πρόσβαση.
Η αιτία αυτού του προβλήματος αναφέρεται πως είναι η μπαταρία του iphone καθώς η Apple έβαλε τον περιορισμό για να προστατεύσει την κατανάλωση ενέργειας.
Ελπίζουμε σε μελλοντική αναβάθμιση να διορθωθεί το πρόβλημα αναφέρουν οι προγραμματιστές των εφαρμογών που είναι η Launcher και η Workflow.
.

Σχόλια