Τι να κάνετε για να μην αφαιρούνται οι εφαρμογές από το iphone σας

Πολλοί χρήστες άρχισαν πρόσφατα να παρατηρούν ότι αρκετές από τις εφαρμογές τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα εικονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο iphone.
Με την κυκλοφορία του ios 11, η Apple εισήγαγε τη λειτουργία "Unload unused software" όπου αφαιρεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται από το smartphone και, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες iPhone με λίγη μνήμη. Αρχικά, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
Για άγνωστο προς το παρόν λόγο αυτή η λειτουργία συχνά ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη και έτσι οι εφαρμογές διαγράφονται και ανεβαίνουν στο σύννεφο όπου για να ξανά λειτουργήσουν θα πρέπει να τις ξανά κατεβάσετε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά αν δεν υπάρχει σύνδεση εκεί που τις χρειαζόμαστε και όσοι θέλουν μπορούν  να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα βήματα.

1)Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iOS.
2)Βρείτε και κάντε κλικ στο iTunes & App Store.
3)Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ανοιχτή λίστ…

Ακατάλληλη διά ανηλίκους η εφαρμογή iMessages του ios 10

Σοβαρό πρόβλημα φαίνεται να αντιμετωπίζει η Apple με την καινούργια της εφαρμογή iMessages του ios 10. ....

Στην νέα εφαρμογή της ο χρήστης μπορεί να κάνει αναζήτηση κινούμενων εικόνων GIF και να τις προσθέσει στα μηνύματα του.
Οι εικόνες GIF αντλούνται από την μηχανή αναζήτησης της Bing χρησιμοποιώντας διαφορα φίλτρα που κόβουν άσεμνο περιεχόμενο.
Φαίνεται όμως πως τα μέτρα της Apple δεν είναι αρκετά καθώς μια μητέρα διαμαρτυρήθηκε πως σε αναζήτηση μιας εικόνας γράφοντας την λέξη "τεράστιος" στα αγγλικά από την οχτάχρονη κόρη της η μηχανή πρότεινε άσεμνο περιεχόμενο αντί για αυτό που έψαχνε δημοσιεύοντας μάλιστα και την εικόνα.
Η Apple δεν σχολίασε το περιστατικό αλλά είναι σίγουρο πως στην επόμενη αναβάθμιση θα φροντίσει να το διορθώσει καλύτερα.

Σχόλια