Σφάλμα στο iOS επιτρέπει στο Siri να διαβάζει κρυφά μηνύματα στην οθόνη του iPhone που έχει κλειδώσει

Ο καθένας μπορεί να ζητήσει από τη Siri να διαβάσει τα κρυμμένα μηνύματα στην κλειδωμένη οθόνη του smartphone της Apple και αυτή θα το κάνει. Όλα οφείλονται σε σφάλμα στο ios 11.2.6, αναφέρει στην σελίδα του το Mac Magazine σήμερα.
Το Reader Mac Magazine ανέφερε ένα σφάλμα στο ιός 11.2.6, λόγω του οποίου η Siri μπορεί να διαβάσει κρυμμένο περιεχόμενο.Έτσι, η βοηθός διαβάζει άμεσα μηνύματα από τρίτους  αγγελιοφόρους, για παράδειγμα, το  WhatsApp,το  Telegram ή το Skype. Για να μπορεί ένας βοηθός να διαβάσει τα μηνύματα imessage, θα πρέπει κανονικά να ξεκλειδώσετε το smartphone.
Αυτό το σφάλμα υπάρχει επίσης στην έκτη beta έκδοση του ios 11.3 . και το Reader Mac Magazine ανάφερε το πρόβλημα στην Apple για την ευπάθεια που διαπιστώθηκε.
Στο iOS 11, μπορείτε να αποκρύψετε τα περιεχόμενα των μηνυμάτων στην οθόνη κλειδώματος. Αυτή η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή στο iPhone X, όπου απλά πρέπει να κοιτάξετε το smartphone για να δείτε το κείμενο.

Για να αποκρύψετε ή να εμφανίσ…

Ένα ελάττωμα στην εφαρμογή Venmo επιτρέπει οποιονδήποτε να κλέψει χρήματα ακόμη και σε κλειδωμένη συσκευή

Ένας μηχανικός από το SalesForce έχει ανακαλύψει ένα πολύ σοβαρό ελάττωμα στην εφαρμογή μεταφοράς χρημάτων Venmo .  ......

Αυτό θα επιτρέψει οποιονδήποτε να στραγγίξει τα χρήματα σας από ένα λογαριασμό σε λιγότερο από 2 λεπτά.
Εάν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Venmo, μπορείτε να είστε έτοιμοι για το χειρότερο σύμφωνα με τον ιδικό.
Ήταν αρκετό  να χρησιμοποιήσει το Siri από ένα iPhone κλειδωμένο για να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία SMS Venmo και να διεκδικήσει τα χρήματα, και να εγκρίνει την αποστολή του κωδικού επιβεβαίωσης.
Με την αξιοποίηση αυτού του ελαττώματος, ήταν δυνατόν να κλέψει ένα ανώτατο όριο των $ 2,999.99  δολαρίων χωρίς να ξεκλειδώσει το iPhone και να ξοδέψει μόνο για την αποστολή του μηνύματος.
Δυστυχώς η εφαρμογή δεν έχει καμιά επιλογή προστασίας παρά μόνο να την διαγράψουμε από την συσκευή μας.

Σχόλια