Ο Tim Cook πούλησε μετοχές αξίας 35 εκατομμυρίων δολαρίων

0
Ο CEO της Apple Tim Cook έκανε χρήση του δικαιώματος του να πωλήσει τις μετοχές της εταιρείας, οι οποίες  κέρδισε αυτή την εβδομάδα .  ....

Σύμφωνα με την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), πούλησε μέρος των τίτλων της εταιρείας που φτάνουν στο ποσό των 35.000.000 δολαρίων.
Μετά από πέντε χρόνια ως επικεφαλής στο τιμόνι της Apple Tim ο Cook έχει λάβει ως αποζημίωση 1.260.000 μετοχές αξίας περίπου $ 135 εκατομμύρια. Οι περισσότεροι από αυτούς  τους τίτλους (980 000 μετοχές) είναι η ανταμοιβή για τη διαχείριση των εταιριών από τον Cook, όπως δήλωσε στην έκθεσή της η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Ένα επιπλέον μπόνους 280.000 μετοχών έχει δοθεί γι το ότι ξεπέρασε κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών την αξία των μετοχών των δύο των εταιρειών που απαρτίζουν τον S & P 500 Index.
Σύμφωνα με τη ρυθμιστική αρχή, ο Tim Cook πούλησε σχεδόν αμέσως 334.000 μετοχές της Apple που αξίζουν 36 εκατομμύρια και το υπόλοιπο ποσό ανήκει σε φόρους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο πενταετές σχέδιο, που ονομάστηκε η εποχή του Cook, ήταν εξαιρετικά επιτυχημένο τόσο για την Apple, και για την εικόνα του ηγέτη της.
Όταν ο Tim Cook πήρε την ηγεσία της εταιρείας στο τέλος του 2011, τα λειτουργικά κέρδη της Apple ξεπέρασαν μόλις τα 100 δισ. ενώ φέτος έφτασαν τα 230 δις δολάρια.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !