Σφάλμα στο iOS επιτρέπει στο Siri να διαβάζει κρυφά μηνύματα στην οθόνη του iPhone που έχει κλειδώσει

Ο καθένας μπορεί να ζητήσει από τη Siri να διαβάσει τα κρυμμένα μηνύματα στην κλειδωμένη οθόνη του smartphone της Apple και αυτή θα το κάνει. Όλα οφείλονται σε σφάλμα στο ios 11.2.6, αναφέρει στην σελίδα του το Mac Magazine σήμερα.
Το Reader Mac Magazine ανέφερε ένα σφάλμα στο ιός 11.2.6, λόγω του οποίου η Siri μπορεί να διαβάσει κρυμμένο περιεχόμενο.Έτσι, η βοηθός διαβάζει άμεσα μηνύματα από τρίτους  αγγελιοφόρους, για παράδειγμα, το  WhatsApp,το  Telegram ή το Skype. Για να μπορεί ένας βοηθός να διαβάσει τα μηνύματα imessage, θα πρέπει κανονικά να ξεκλειδώσετε το smartphone.
Αυτό το σφάλμα υπάρχει επίσης στην έκτη beta έκδοση του ios 11.3 . και το Reader Mac Magazine ανάφερε το πρόβλημα στην Apple για την ευπάθεια που διαπιστώθηκε.
Στο iOS 11, μπορείτε να αποκρύψετε τα περιεχόμενα των μηνυμάτων στην οθόνη κλειδώματος. Αυτή η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή στο iPhone X, όπου απλά πρέπει να κοιτάξετε το smartphone για να δείτε το κείμενο.

Για να αποκρύψετε ή να εμφανίσ…

Πως θα διαπιστώσετε αν έχετε μολυνθεί από το spyware Pegasus στο iphone η το ipad σας

Οι ειδικοί του Citizen Lab την περασμένη εβδομάδα εντόπισαν ένα σοβαρό spyware που κάνει ευάλωτα τα iphone και τα ipad.
Αν θέλετε να απαλλαγείτε από τις υποψίες αλλά ακόμη και .....
αν έχετε μολυνθεί ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για το πως θα κάνετε.

Φυσικά η πιο απλή λύση αν δεν έχετε jailbreak είναι να αναβαθμίσετε στο πρόσφατο λειτουργικό που κυκλοφόρησε η Apple για το σκοπό αυτό το 9.3.5 όπου δεν έχετε να φοβηθείτε μετά κάτι.
Ένας απλός τρόπος για να διαπιστώσετε αν η συσκευή σας έχει μολυνθεί είναι να κατεβάσετε την δωρεάν εφαρμογή Lookout και στην ενότητα "Ασφάλεια" θα σας αναφέρει αν έχετε δεχθεί κάποια επίθεση.


Τώρα αν έχετε στην συσκευή σας jailbreak και φυσικά δεν μπορείτε να αναβαθμίσετε στο ios 9.3.5 μπορείτε να κάνετε τα ακόλουθα.

Ανοίξτε το Cydia και προσθέστε το ρεπό https://coolstar.org/publicrepo/.
Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία κατεβάστε και εγκαταστήστε το πακέτο Perl.

Πηγαίνετε πάλι στις πηγές σας και προσθέστε το ρεπό http://load.sh/cydia
Από εδώ κατεβάστε αφού το εντοπίστε το πακέτο pgcheck.

Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης επανεκκινήστε την συσκευή σας για να λειτουργήσουν τα πακέτα που κατεβάσατε.
Αν έχετε το πρόσφατο jailbreak των Pangu φροντίστε να ενεργοποιήσετε το jailbreak και τρέξετε το pgcheck το βοηθητικό πρόγραμμα, το οποίο σαρώνει αυτόματα τη συσκευή για την ανίχνευση του Πήγασου.
Τέλος αν διαπιστώσατε πως έχετε μολυνθεί βάλτε την συσκευή σας σε λειτουργία πτήσης και ακολουθήστε τις οδηγίες του προγράμματος.

Σχόλια