Σφάλμα στο iOS επιτρέπει στο Siri να διαβάζει κρυφά μηνύματα στην οθόνη του iPhone που έχει κλειδώσει

Ο καθένας μπορεί να ζητήσει από τη Siri να διαβάσει τα κρυμμένα μηνύματα στην κλειδωμένη οθόνη του smartphone της Apple και αυτή θα το κάνει. Όλα οφείλονται σε σφάλμα στο ios 11.2.6, αναφέρει στην σελίδα του το Mac Magazine σήμερα.
Το Reader Mac Magazine ανέφερε ένα σφάλμα στο ιός 11.2.6, λόγω του οποίου η Siri μπορεί να διαβάσει κρυμμένο περιεχόμενο.Έτσι, η βοηθός διαβάζει άμεσα μηνύματα από τρίτους  αγγελιοφόρους, για παράδειγμα, το  WhatsApp,το  Telegram ή το Skype. Για να μπορεί ένας βοηθός να διαβάσει τα μηνύματα imessage, θα πρέπει κανονικά να ξεκλειδώσετε το smartphone.
Αυτό το σφάλμα υπάρχει επίσης στην έκτη beta έκδοση του ios 11.3 . και το Reader Mac Magazine ανάφερε το πρόβλημα στην Apple για την ευπάθεια που διαπιστώθηκε.
Στο iOS 11, μπορείτε να αποκρύψετε τα περιεχόμενα των μηνυμάτων στην οθόνη κλειδώματος. Αυτή η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή στο iPhone X, όπου απλά πρέπει να κοιτάξετε το smartphone για να δείτε το κείμενο.

Για να αποκρύψετε ή να εμφανίσ…

Νέο SMS-phishing επίθεσης με στόχο την κλοπή των διαπιστευτηρίων των χρηστών iPhone και iPad

Σύμφωνα με το SecurityLab, οι ειδικοί έχουν καταγράψει επιθέσεις phishing με στόχο την κλοπή των διαπιστευτηρίων της Apple για τους χρήστες κινητών συσκευών.  .....
Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, οι επιτιθέμενοι διανέμουν SMS-μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους σε ειδικά δημιουργημένο phishing ή hacked νόμιμο χώρο. Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα θύματα των απατών έχουν φτάσει στους 7500 για το iPhone και το iPad.
Το μήνυμα που φέρεται ότι απέστειλε το App Store, ενημερώνει το χρήστη για το γεγονός ότι ο λογαριασμός του έχει κλειδωθεί προσωρινά και για να αποκατασταθεί η πρόσβαση θα πρέπει να εισάγετε τα διαπιστευτήρια. Σε αντίθετη περίπτωση, ο λογαριασμός θα κλειδωθεί για πάντα. Η κοινοποίηση περιέχει επίσης ένα σύνδεσμο, που υποτίθεται ότι οδηγεί στην κατάλληλη σελίδα στο site της Apple. Ωστόσο, όταν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο ο χρήστης μεταφέρεται σε μια ψεύτικη σελίδα με μια φόρμα για να εισάγετε τα διαπιστευτήρια.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο μεγαλύτερος αριθμός των θυμάτων phishing αναφέρθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες (7.464 χρήστες).
Άλλες χώρες που επηρεάστηκαν επίσης οι ιδιοκτήτες των iOS συσκευών, είναι στο Μεξικό , τη Γερμανία και άλλες χώρες. Όπως σημειώνεται από τους ερευνητές, αυτή είναι η πρώτη εκστρατεία αυτής της κλίμακας, που απευθύνεται στους χρήστες των συσκευών της Apple.

Σχόλια