Τι να κάνετε για να μην αφαιρούνται οι εφαρμογές από το iphone σας

Πολλοί χρήστες άρχισαν πρόσφατα να παρατηρούν ότι αρκετές από τις εφαρμογές τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα εικονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο iphone.
Με την κυκλοφορία του ios 11, η Apple εισήγαγε τη λειτουργία "Unload unused software" όπου αφαιρεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται από το smartphone και, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες iPhone με λίγη μνήμη. Αρχικά, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
Για άγνωστο προς το παρόν λόγο αυτή η λειτουργία συχνά ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη και έτσι οι εφαρμογές διαγράφονται και ανεβαίνουν στο σύννεφο όπου για να ξανά λειτουργήσουν θα πρέπει να τις ξανά κατεβάσετε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά αν δεν υπάρχει σύνδεση εκεί που τις χρειαζόμαστε και όσοι θέλουν μπορούν  να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα βήματα.

1)Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iOS.
2)Βρείτε και κάντε κλικ στο iTunes & App Store.
3)Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ανοιχτή λίστ…

Πως θα καταλάβετε αν το πιστοποιητικό σας για το jailbreak είναι για χρόνο η όχι

Το πρόσφατο jailbreak που κυκλοφόρησε για το ios 9.3.3 όπως επανειλημμένα έχουμε πει δημιουργήθηκε με δυο επιλογές της ομάδας PP25 και της ομάδας Pangu που και τα δυο για να λειτουργήσουν χρειάζονται τα πιστοποιητικά της Apple για να μπορεί να τρέξει η εφαρμογή. .....

Η διαφορά του ενός από το άλλο είναι πως με το Pangu το πιστοποιητικό που θα δημιουργήσουμε αν δεν είμαστε προγραμματιστές θα διαρκέσει μια εβδομάδα και μετά χρειάζεται να κάνουμε ξανά την διαδικασία, ενώ με το PP25 διαρκεί ένα χρόνο αφού το Apple ID που χρησιμοποιεί αν και αγνώστου προελεύσεως είναι κάποιων προγραμματιστών.
Ο κόσμος όμως πολλές φορές μπερδεύεται και είναι σε σύγχυση αφού δεν γνωρίζει πότε λήγει το δικό του πιστοποιητικό.

Ένας εύκολος τρόπος για να διαπιστώσετε πότε θα λήξει το δικό σας πιστοποιητικό είναι ο ακόλουθος.

Βήμα 1: Εγκαταστήστε τη δωρεάν εφαρμογή iFile από Cydia.

Βήμα 2: Ανοίξτε το iFile και πλοηγηθείτε στον παρακάτω κατάλογο   / var /  MobileDevice / ProvisioningProfiles.


Βήμα 3: Ανοίξτε το αρχείο του πιστοποιητικού σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου.

Βήμα 4: Βρείτε τη γραμμή ExpirationDate </ Key> .και Θα αναφέρει την ακριβή ημερομηνία λήξης του jailbreak. Αν σας γράφει "2017", τότε έχετε ένα ετήσιο εταιρικό πιστοποιητικό από τις εγγεγραμμένες εταιρείες από το Πεκίνο Χονγκ Yuan. Αν όχι, τότε έχετε ένα δωρεάν πιστοποιητικό από τον δικό σας λογαριασμό  με χρονικό διάστημα 7 ημερών.


Βέβαια υπάρχει και μια απλούστερη μέθοδος για να διαπιστώσετε αν έχετε πιστοποιητικό των PP25 στην συσκευή σας, πηγαίνοντας στις ρυθμίσεις/γενικά/πιστοποιητικά και θα δείτε την ονομασία του πιστοποιητικού σαν την εικόνα κάτω, όπου και είναι για ένα χρόνο.

Ο πρώτος τρόπος απλά σας δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για τα πιστοποιητικά σας και έτσι θα γνωρίζετε πότε χρειάζεται να κάνετε ξανά jailbreak από την αρχή.


Σχόλια