Σφάλμα στο iOS επιτρέπει στο Siri να διαβάζει κρυφά μηνύματα στην οθόνη του iPhone που έχει κλειδώσει

Ο καθένας μπορεί να ζητήσει από τη Siri να διαβάσει τα κρυμμένα μηνύματα στην κλειδωμένη οθόνη του smartphone της Apple και αυτή θα το κάνει. Όλα οφείλονται σε σφάλμα στο ios 11.2.6, αναφέρει στην σελίδα του το Mac Magazine σήμερα.
Το Reader Mac Magazine ανέφερε ένα σφάλμα στο ιός 11.2.6, λόγω του οποίου η Siri μπορεί να διαβάσει κρυμμένο περιεχόμενο.Έτσι, η βοηθός διαβάζει άμεσα μηνύματα από τρίτους  αγγελιοφόρους, για παράδειγμα, το  WhatsApp,το  Telegram ή το Skype. Για να μπορεί ένας βοηθός να διαβάσει τα μηνύματα imessage, θα πρέπει κανονικά να ξεκλειδώσετε το smartphone.
Αυτό το σφάλμα υπάρχει επίσης στην έκτη beta έκδοση του ios 11.3 . και το Reader Mac Magazine ανάφερε το πρόβλημα στην Apple για την ευπάθεια που διαπιστώθηκε.
Στο iOS 11, μπορείτε να αποκρύψετε τα περιεχόμενα των μηνυμάτων στην οθόνη κλειδώματος. Αυτή η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή στο iPhone X, όπου απλά πρέπει να κοιτάξετε το smartphone για να δείτε το κείμενο.

Για να αποκρύψετε ή να εμφανίσ…

Πως θα κλειδώσετε την οθόνη σας σε οποιαδήποτε εφαρμογή χωρίς jailbreak ...μια λειτουργία του ios που πολλοί δεν γνωρίζουμε (Tips)

Υπάρχουν κάποιες φορές που θέλετε να δώσετε σε κάποιους το iphone σας αλλα έχετε τον φόβο μήπως αυτός που το δίνετε, αφού το βρει ξεκλείδωτο ψάξει το περιεχόμενο του και δεν αρκεστεί σε αυτό που του δείχνετε όπως για παράδειγμα ένα video. ....

Η Apple διαθέτει στο ios ένα τρόπο για να κλειδώσετε το iphone σας σε οποιαδήποτε εφαρμογή που πολλοί δεν το γνωρίζουν έτσι ώστε να μην ανταποκρίνεται κάτι από την οθόνη αλλά και από τα κουμπιά της συσκευής.
Για να το κάνετε αυτό ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Πηγαίνετε στις ρυθμίσεις της συσκευής σας Γενικά/Προσβασιμότητα/Πρόσβαση με καθοδήγηση  και ανοίξτε το διακόπτη που είναι πρώτος επάνω "Καθοδήγηση".Στο ίδιο μενού πηγαίνετε κάτω και ανοίξτε το διακόπτη "Συντόμευση προσβασιμότητας"Τώρα πηγαίνετε σε οποιοδήποτε video η και εφαρμογή που θα θέλατε να δείξετε και πατήστε γρήγορα το Home τρεις φορές επανειλημμένα μέχρι να βγει ένα μενού με τις επιλογές και πατήστε την πρώτη "Πρόσβαση με καθοδήγηση"

Στο νέο παράθυρο που θα εμφανιστεί πατήστε το "Επιλογές" κάτω αριστερά.


Εδώ κλείστε όλους τους διακόπτες και πατήστε επάνω δεξιά την επιλογή "Συνέχιση" όπου θα σας ζητηθεί να προσθέσετε ένα κωδικό.Αφού κάνετε αυτό το βήμα πλέον η συσκευή σας έχει κλειδώσει στην εφαρμογή που βρίσκετε και έτσι δεν ανταποκρίνεται ούτε η οθόνη αλλά ούτε και τα κουμπιά.
Για να βγείτε από εκεί κάνετε πάλι τριπλό κλικ στο Home και βάζετε τον κωδικό σας όπου και το iphone λειτουργεί πάλι κανονικά.
Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να δώσετε την συσκευή σας οπουδήποτε φοβόσαστε μην σας πειράξουν κάτι άλλο από αυτό που τους δείχνετε.


Σχόλια