Πως να δείτε τα προβλήματα που έχει το iPhone σας χωρίς jailbreak (Tips)

0
Συχνά το iPhone μας σαν ένας μικρός υπολογιστής αντιμετωπίζει προβλήματα που οφείλονται σε διάφορους λόγους από εφαρμογές μέχρι και προβλήματα υλικών. ....

Για παράδειγμα  ίσως σας έχει τύχει στα ξαφνικά να κάνει επανεκκίνηση μόνο του η να προσπαθείτε να ανοίξετε μια εφαρμογή και αυτή να καταρρέει.
Η Apple έχει προσθέσει τρόπους για να παρακολουθεί και να καταγράφει αυτά τα προβλήματα, όπου αν ενδιαφέρεστε για την καλή λειτουργία του μπορείτε και εσείς να τα παρακολουθήσετε.
Δεν χρειάζεται να έχετε εξειδικευμένα προγράμματα η ακόμη και jailbreak για να δείτε τι είναι αυτό που σας τρώει την μπαταρία η που κάνει το iphone σας να ζεσταίνεται και ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούν υπερβολικά την μνήμη του.
Σε αυτό το άρθρο θα αναφερθούμε σε 3 διαφορετικούς τρόπους για να δείτε τα προβλήματα που έχετε και που αρκετές φορές δεν τα καταλαβαίνετε αφού δεν δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στην συσκευή αλλά ωστόσο καταγράφονται.

Από την συσκευή.
Ο ευκολότερος τρόπος για να δείτε τα άρχεια καταγραφής με τα προβλήματα είναι να ανοίξετε τις ρυθμίσεις/Απόρρητο/Διαγνωστικά και χρήση/δεδομένα διαγνωστικών.
Εδώ εμφανίζονται τα προβλήματα που καταγράφηκαν και αν πατήσετε επάνω σε κάποιο θα δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για το τι αφορά και τι το προκάλεσε.
Θα βρείτε συνηθισμένα προβλήματα όπως το Jetsam Event που οφείλεται σε υπερβολική χρήση της μνήμης από κάποια εφαρμογή η και άλλα που οφείλονται ακόμη και στο jailbreak.



Από ένα Mac υπολογιστή.
Εδώ θα πρέπει να ανοίξετε το iTunes στον υπολογιστή και να κάνετε συγχρονισμό έτσι ώστε να καταγραφούν τα πρόσφατα προβλήματα που ίσως έχετε.
Τώρα πηγαίνετε στην διαδρομή ~/Library/Logs/CrashReporter/MobileDevice/ όπου Device Name είναι το όνομα της συσκευής σας.
Σαν προεπιλογή στα Mac αυτή η διαδρομή είναι κρυφή και για την αποκαλύψετε θα πρέπει να επιλέξτε στο Finder "Go", στη συνέχεια, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Option / alt για να δείτε  την "Βιβλιοθήκη" να εμφανίζεται.

Εδώ θα εμφανιστούν όλα τα προβλήματα που είχατε στην συσκευή σας με ημερομηνίες και για ποιον λόγο.


Από ένα υπολογιστή με Windows.
Αφού βεβαια κάνετε και εδώ συγχρονισμό της συσκευής με το iTunes μπορείτε να μεταφερθείτε στην διαδρομή του υπολογιστή σας C:\Users\\AppData\Roaming\Apple Computer\Logs\CrashReporter/MobileDevice/
Και εδώ ο φάκελος AppData είναι κρυμμένος για να μην έχετε πρόσβαση αλλά μπορείτε να πάτε στο φάκελο χρήστη σας και να πληκτρολογήστε \ AppData μετά από αυτό, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Enter.


Αυτό θα δείξει στη συνέχεια τα περιεχόμενα \ AppData. Από εδώ, ακολουθήστε το μονοπάτι που αναφέραμε νωρίτερα μέχρι να φτάσετε στα αρχεία καταγραφής της συντριβής.
Έτσι θα μπορέσετε να δείτε λεπτομέρειες με τα προβλήματα σας για να τα επιλύσετε όπως για παράδειγμα προβλήματα με χαμηλή μνήμη που κάνουν την συσκευή να ζεσταίνεται η να τελειώνει η μπαταρία γρήγορα η ακόμη και τυχαίες επανεκκινήσεις θα εμφανίζονται κάπως έτσι

JetsamEvent-2014-12-09-124555.ips
LowMemory-2012-06-17-235013.log


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !