Σφάλμα στο iOS επιτρέπει στο Siri να διαβάζει κρυφά μηνύματα στην οθόνη του iPhone που έχει κλειδώσει

Ο καθένας μπορεί να ζητήσει από τη Siri να διαβάσει τα κρυμμένα μηνύματα στην κλειδωμένη οθόνη του smartphone της Apple και αυτή θα το κάνει. Όλα οφείλονται σε σφάλμα στο ios 11.2.6, αναφέρει στην σελίδα του το Mac Magazine σήμερα.
Το Reader Mac Magazine ανέφερε ένα σφάλμα στο ιός 11.2.6, λόγω του οποίου η Siri μπορεί να διαβάσει κρυμμένο περιεχόμενο.Έτσι, η βοηθός διαβάζει άμεσα μηνύματα από τρίτους  αγγελιοφόρους, για παράδειγμα, το  WhatsApp,το  Telegram ή το Skype. Για να μπορεί ένας βοηθός να διαβάσει τα μηνύματα imessage, θα πρέπει κανονικά να ξεκλειδώσετε το smartphone.
Αυτό το σφάλμα υπάρχει επίσης στην έκτη beta έκδοση του ios 11.3 . και το Reader Mac Magazine ανάφερε το πρόβλημα στην Apple για την ευπάθεια που διαπιστώθηκε.
Στο iOS 11, μπορείτε να αποκρύψετε τα περιεχόμενα των μηνυμάτων στην οθόνη κλειδώματος. Αυτή η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή στο iPhone X, όπου απλά πρέπει να κοιτάξετε το smartphone για να δείτε το κείμενο.

Για να αποκρύψετε ή να εμφανίσ…

Παρακολουθήστε ολόκληρο το συνέδριο Black Hat

Πριν από λίγες ημερες ολοκληρώθηκε το συνέδριο Black Hat όπου ειδικοί σε θέματα ασφαλείας συγκεντρώθηκαν για να βρουν ευπάθειες του ios.  .....


Πρόκειται για μια κορυφαία διοργάνωση προγραμματιστών όπου παρόν ήταν και η Apple διά του εκπροσώπου της Ιβάν Κρστιτς που μίλησε και ανέλυσε τον κώδικα του ios.
Μάλιστα εκείνες τις ημερες του συνεδρίου ανακοινώθηκε και η πρόθεση της εταιρίας να επιβραβεύσει οικονομικά μέχρι και 200 χιλιάδες δολάρια αυτούς που θα βοηθήσουν να αποκαλυφθούν ευπάθειες του ios.
Φέτος η Apple πέρασε μια δύσκολη χρονιά επάνω σε θέματα του κώδικα της με πρώτη την ιστορία του FBI που δεν κατάφερε να ανοίξει το λειτουργικό και φυσικά κατόπιν με το jailbreak που πρόσφατα σταμάτησε στο ios 9.3.4.
Ολόκληρη η ομιλία του συνεδρίου Black Hat ανέβηκε στο κανάλι του YouTube και μπορείτε να την παρακολουθήσετε αν σας ενδιαφέρει.Σχόλια