Σφάλμα στο iOS επιτρέπει στο Siri να διαβάζει κρυφά μηνύματα στην οθόνη του iPhone που έχει κλειδώσει

Ο καθένας μπορεί να ζητήσει από τη Siri να διαβάσει τα κρυμμένα μηνύματα στην κλειδωμένη οθόνη του smartphone της Apple και αυτή θα το κάνει. Όλα οφείλονται σε σφάλμα στο ios 11.2.6, αναφέρει στην σελίδα του το Mac Magazine σήμερα.
Το Reader Mac Magazine ανέφερε ένα σφάλμα στο ιός 11.2.6, λόγω του οποίου η Siri μπορεί να διαβάσει κρυμμένο περιεχόμενο.Έτσι, η βοηθός διαβάζει άμεσα μηνύματα από τρίτους  αγγελιοφόρους, για παράδειγμα, το  WhatsApp,το  Telegram ή το Skype. Για να μπορεί ένας βοηθός να διαβάσει τα μηνύματα imessage, θα πρέπει κανονικά να ξεκλειδώσετε το smartphone.
Αυτό το σφάλμα υπάρχει επίσης στην έκτη beta έκδοση του ios 11.3 . και το Reader Mac Magazine ανάφερε το πρόβλημα στην Apple για την ευπάθεια που διαπιστώθηκε.
Στο iOS 11, μπορείτε να αποκρύψετε τα περιεχόμενα των μηνυμάτων στην οθόνη κλειδώματος. Αυτή η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή στο iPhone X, όπου απλά πρέπει να κοιτάξετε το smartphone για να δείτε το κείμενο.

Για να αποκρύψετε ή να εμφανίσ…

Η Apple σκότωσε τον Πήγασο με το ios 9.3.5

Εντελώς αιφνιδιαστικά εχθές η Apple κυκλοφόρησε το ios 9.3.5 και όλοι πιστέψαμε πως πρόκειται για μια τυπική αναβάθμιση που διορθώνει κάποιο πρόβλημα.  ......
Όμως τα πράγαματα δεν είναι τόσο απλά αφού η Apple εντόπισε μια πολύ σοβαρή ευπάθεια στο λειτουργικό της.
Συγκεκριμένα πρόκειται για μια επίθεση πολύ εξελιγμένη με την κωδική ονομασία spyware Pegasus.
Η επίθεση αυτή εκμεταλλεύεται 3 ευπάθειες "zero-day" και αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2015 όταν κάποιοι προσπάθησαν να επιτεθούν στην συσκευή του Ahmed Μανσούρ που βραβεύτηκε για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Η επίθεση γίνετε με την μορφή ενός μηνύματος που αν ο χρήστης απαντήσει τότε αποκτά πρόσβαση ακόμη και στον πυρήνα της συσκευής σαν να υπάρχει ένα αόρατο jailbreak και φυσικά σε όλες τις εφαρμογές του κινητού.
Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως η επίθεση αυτή δημιουργήθηκε από μυστικές Ισραηλινές υπηρεσίες.
Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για την πιο εξελιγμένη επίθεση που ακόμη και οι ερευνητές ασφαλείας δεν έχουν εντοπίσει ολόκληρη την έκταση της.

Σχόλια