Τι να κάνετε για να μην αφαιρούνται οι εφαρμογές από το iphone σας

Πολλοί χρήστες άρχισαν πρόσφατα να παρατηρούν ότι αρκετές από τις εφαρμογές τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα εικονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο iphone.
Με την κυκλοφορία του ios 11, η Apple εισήγαγε τη λειτουργία "Unload unused software" όπου αφαιρεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται από το smartphone και, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες iPhone με λίγη μνήμη. Αρχικά, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
Για άγνωστο προς το παρόν λόγο αυτή η λειτουργία συχνά ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη και έτσι οι εφαρμογές διαγράφονται και ανεβαίνουν στο σύννεφο όπου για να ξανά λειτουργήσουν θα πρέπει να τις ξανά κατεβάσετε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά αν δεν υπάρχει σύνδεση εκεί που τις χρειαζόμαστε και όσοι θέλουν μπορούν  να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα βήματα.

1)Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iOS.
2)Βρείτε και κάντε κλικ στο iTunes & App Store.
3)Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ανοιχτή λίστ…

Σοβαρά κενά ασφαλείας απειλούν εκατομμύρια Android συσκευές

Ένας ακόμη μεγάλος πονοκέφαλος είναι σε εξέλιξη για τις συσκευές Android αφού απειλούνται τα δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών των εν λόγο συσκευών. ...


Έκθετα σε πολλαπλούς κινδύνους φαίνεται πως βρίσκονται 900 εκατομμύρια συσκευές Android σύμφωνα με την εταιρεία ασφαλείας Checkpoint.
Η εταιρεία υποστηρίζει πως οι εν λόγω συσκευές θα μπορούσαν να δεχθούν επίθεση από εισβολείς, οι οποίοι εύκολα θα αποκτούσαν πλήρη έλεγχο της συσκευής και πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Η πρόσβαση απ’ τους χάκερς θα ήταν δυνατό να γίνει μέσω κακόβουλου λογισμικού το οποίο δεν ζητάει την άδεια του χρήστη.
Το θετικό είναι πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις για κυβερνο-επιθέσεις λόγω των συγκεκριμένων κενών ασφαλείας.

Το πρόβλημα θα μπορούσε να διορθωθεί απ’ την εταιρεία Qualcomm- καθώς τα κενά ασφαλείας εντοπίζονται σε συσκευές που περιέχουν τσιπ της εταιρείας.
Η Qualcomm θα πρέπει να αναπτύξει διορθωτικό λογισμικό το οποίο θα αποσταλεί στους κατασκευαστές των συσκευών ή τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.

Via:iPop

Σχόλια