Τι να κάνετε για να μην αφαιρούνται οι εφαρμογές από το iphone σας

Πολλοί χρήστες άρχισαν πρόσφατα να παρατηρούν ότι αρκετές από τις εφαρμογές τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα εικονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο iphone.
Με την κυκλοφορία του ios 11, η Apple εισήγαγε τη λειτουργία "Unload unused software" όπου αφαιρεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται από το smartphone και, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες iPhone με λίγη μνήμη. Αρχικά, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
Για άγνωστο προς το παρόν λόγο αυτή η λειτουργία συχνά ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη και έτσι οι εφαρμογές διαγράφονται και ανεβαίνουν στο σύννεφο όπου για να ξανά λειτουργήσουν θα πρέπει να τις ξανά κατεβάσετε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά αν δεν υπάρχει σύνδεση εκεί που τις χρειαζόμαστε και όσοι θέλουν μπορούν  να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα βήματα.

1)Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iOS.
2)Βρείτε και κάντε κλικ στο iTunes & App Store.
3)Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ανοιχτή λίστ…

Η Siri στο ios 10 γίνετε εξυπνότερη

Στο συνέδριο του WWDC 2016 μας παρουσιάστηκε από την Apple και η νέα Siri αλλαγμένη σε πολλούς τομείς για να γίνει πιο χρήσιμη αλλά και εξυπνότερη. ...


Στο παρελθόν αν είχαμε στον ίδιο χώρο πάνω από μια ios συσκευή και λέγαμε την φράση "Hey Siri" τότε θα ξυπνούσαν ταυτόχρονα όλες μαζί προκαλώντας μια δυσάρεστη κακοφωνία.
Στο ios 10 τα πράγματα έχουν αλλάξει και αν καλέσουμε την Siri μόνο μια συσκευή θα ενεργοποιηθεί και οι υπόλοιπες συσκευές θα λάβουν ένα μήνυμα που υποδεικνύει ότι η αίτηση υποστηρίζεται ήδη.
Η αλλαγή αυτή είναι πολύ χρήσιμη ειδικά τώρα που η Siri υποστηρίζεται και από το λειτουργικό των Mac OS Sierra.


Σχόλια