Τι να κάνετε για να μην αφαιρούνται οι εφαρμογές από το iphone σας

Πολλοί χρήστες άρχισαν πρόσφατα να παρατηρούν ότι αρκετές από τις εφαρμογές τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα εικονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο iphone.
Με την κυκλοφορία του ios 11, η Apple εισήγαγε τη λειτουργία "Unload unused software" όπου αφαιρεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται από το smartphone και, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες iPhone με λίγη μνήμη. Αρχικά, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
Για άγνωστο προς το παρόν λόγο αυτή η λειτουργία συχνά ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη και έτσι οι εφαρμογές διαγράφονται και ανεβαίνουν στο σύννεφο όπου για να ξανά λειτουργήσουν θα πρέπει να τις ξανά κατεβάσετε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά αν δεν υπάρχει σύνδεση εκεί που τις χρειαζόμαστε και όσοι θέλουν μπορούν  να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα βήματα.

1)Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iOS.
2)Βρείτε και κάντε κλικ στο iTunes & App Store.
3)Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ανοιχτή λίστ…

Τέλος στην αναμονή του jailbreak ios 9.2-9.3.3 είναι πλέον πραγματικότητα

Μετά από αναμονή πολλών μηνών έσκασε σαν βόμβα η είδηση των Pangu στον επίσημο λογαριασμό τους στο twitter πως το jailbreak έχει ολοκληρωθεί και σε λίγες ώρες θα είναι διαθέσιμο να το κατεβάσουμε. .....

Αυτά είναι τα ευχάριστα νέα καθώς υπάρχουν και κάποια δυσάρεστα όπως δεν θα υποστηρίζει παλιότερες συσκευές αλλά μόνο 64Bit.
Έτσι πρακτικά αυτό σημαίνει πως θα μπορούμε να κάνουμε jailbreak στις συσκευές από 5S/6/6S/6S plus/iphone SE ipad mini 1,2,3,4 /iPad Air-Air 2/iPad Pro
Η ομάδα Pangu εφιστά την προσοχή όσων θα κάνουν jailbreak με το νέο εργαλείο καθώς ακόμη δεν είναι έτοιμα όλα τα tweaks και πολλά ίσως προκαλέσουν και την συντριβή της συσκευής.
Μετά την κυκλοφορία του με οδηγίες που θα βρείτε στο blog θα ενημερώσω και πια tweak είναι έτοιμα για να τα εγκαταστήσετε.
Μέχρι τότε να είστε υπομονετικοί καθώς η ταλαιπωρία έφτασε στο τέλος της και θα ενημερώνεστε συνεχώς με νέες αναρτήσεις για τυχόν προβλήματα ασυμβατότητας και άλλα που πιθανόν να προκύψουν.


Σχόλια