Το IOS σας παρακολουθεί...πως να αποτρέψετε την λειτουργία αυτή

0
Δεν είναι μυστικό ότι το λειτουργικό σύστημα της Apple παρακολουθεί την τοποθεσία σας, συλλέγει δεδομένα σχετικά με τις διαδικτυακές προτιμήσεις σας και άλλες πληροφορίες που λίγοι άνθρωποι θα ήθελαν να μοιραστούν.  .....
Οι ειδικοί "Kaspersky Lab" αναφέρουν πώς να προστατέψετε τη συσκευή σας από την παρακολούθηση του iOS.
Δεν συνιστάται να απενεργοποιήσετε πλήρως τη συλλογή των δεδομένων γιατί σε αυτή την περίπτωση δεν θα είστε σε θέση να επωφεληθείτε από τις πολλές χρήσιμες λειτουργίες της κινητής συσκευής. Ωστόσο, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι κάθε μία από αυτές τις επιλογές δεν είναι δωρεάν πληρώνετε για αυτό με τα δεδομένα σας.

Η Apple έχει κρύψει πολλές ιδιωτικής ζωής και ενδιαφέρουσες ρυθμίσεις βαθιά στο δάσος των διαφόρων μενού, και η αναζήτηση αυτών είναι ο ευκολότερος τρόπος για να τις βρείτε.
Έτσι πάμε να δούμε μερικές από αυτές που μας ενδιαφέρουν.

Υπηρεσίες Τοποθεσίας
Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Απόρρητο> Υπηρεσίες τοποθεσίας. Τοποθεσία Υπηρεσίες παρακολούθηση της κίνησής σας στο χώρο. Η Apple χρησιμοποιεί αυτά τα δεδομένα για την πρόβλεψη του καιρού και βασίζεται στις διαδρομές σας βάση του Apple Maps ή Google Maps. Η Υπηρεσίες τοποθεσίας σας καθορίζεται από τα δεδομένα από τους πύργους κινητής τηλεφωνίας, τα σημεία πρόσβασης, Wi-Fi και δορυφόρους GPS. Με την ευκαιρία, αυτή η λειτουργία όταν είναι ενεργή τρώει πολύ από την ισχύ της μπαταρίας.
Μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη χρήση της θέσης της κάθε αίτησης από ξεχωριστά στοιχεία. Απλά να αποφασίσετε για ποια προγράμματα δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να ξέρουν για το πού βρίσκεστε και να απενεργοποιήσετε την πρόσβασή τους.
Παρεμπιπτόντως, αξίζει να εξετάσουμε ότι μπορείτε να επιλέξετε να έχετε πρόσβαση στο geo-location δεδομένων για κάθε εφαρμογή με τις επιλογές: "Πάντα", "χρήση" ή "Ποτέ".

Επαφές, Ημερολόγια, και υπενθυμίσεις
Τώρα πηγαίνετε στο Ρυθμίσεις> Απόρρητο> Επαφές, Ημερολόγια, και υπενθυμίσεις. Τα δεδομένα αυτά θέλουν να έχουν πρόσβαση μόνο σε ορισμένες εφαρμογές. Είτε για να κάνουν αντίγραφα ασφαλείας, ή γιατί δώσατε την ευκαιρία να μοιραστούν τις επαφές, ή ακόμη για να είναι σε θέση να αλλάξετε αυτές τις επαφές. Αν νομίζετε ότι κάποια εφαρμογή δεν θα πρέπει να περιφέρεται μέσα στις επαφές και τα σχέδιά σας απενεργοποιήσετε με ασφάλεια την πρόσβαση σε αυτήν.

Φωτογραφίες, Κάμερα και Μικρόφωνο
Στην περιοχή Ρυθμίσεις> Απόρρητο> Φωτογραφίες, Κάμερα και Μικρόφωνο υπάρχουν επίσης ρυθμίσεις για τους περιορισμούς του λογισμικού. Οι εφαρμογές για κλήσεις φωνής και βίντεο (όπως το Skype, Viber, WhatsApp, και ούτω καθεξής), πρέπει να έχουν πρόσβαση στην κάμερα και το μικρόφωνό σας, και ταυτόχρονα στις φωτογραφίες σας, δεδομένου ότι μπορούν να στείλουν στους συνομιλητές σας.
 Εδώ θα βρείτε σίγουρα όλες τις εφαρμογές για τον έλεγχο της κάμερας και αν δεν γνωρίζετε ποίες εφαρμογές είναι χρήσιμες να έχουν πρόσβαση πειραματιστείτε αφού έτσι και αλλιώς θα ειδοποιηθείτε αν κάτι δεν λειτουργεί σωστά.

Κίνηση και καλή φυσική κατάσταση
Τώρα πηγαίνετε στο Ρυθμίσεις> Απόρρητο> κίνηση και καλή φυσική κατάσταση. Η πρόσβαση στην ενσωματωμένη λειτουργία tracker γυμναστικής χρειάζονται διαφορετικές εφαρμογές για την κατάρτιση και τη διατήρηση της υγείας.Το Fitness Tracker καταγράφει τις κινήσεις σας, εξετάζει ξεχωριστά τα βήματα μέχρι τις σκάλες, το τρέξιμο την αδράνεια και ούτω καθεξής. Η πρόσβαση στα δεδομένα σχετικά με τη σωματική δραστηριότητα σας, φυσικά, μπορεί επίσης να περιοριστεί.

Παρακολούθηση διαφημίσεων
Στις Ρυθμίσεις> Απόρρητο> Διαφήμιση> Περιορισμός διαφήμιση παρακολούθησης είναι μια επιλογή για τον έλεγχο της διαφήμισης. Η Apple συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικά με εσάς, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών σχετικά με το πεδίο και την εθνικότητα σας, πληροφορίες σχετικά με τα βιβλία που διαβάζετε και τη μουσική που ακούτε. Η εταιρεία ενδιαφέρεται για τη θέση σας, τον τύπο της συσκευής, ακόμη και το όνομά σας, τη διεύθυνση, την ηλικία, και ό, τι μπορείτε να μάθετε σχετικά με τη χρήση του gadget σας.
Μην πανικοβάλλεστε, αυτά τα δεδομένα χρησιμοποιούνται σε ανώνυμη μορφή. Αυτά ομαδοποιούνται με παρόμοια δεδομένα από επιπλέον 5.000 άτομα για να δείξει σε ολόκληρη την ομάδα των ίδιων προτιμήσεων  «σχετικές διαφημίσεις".
Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Απόρρητο> Υπηρεσίες τοποθεσίας> Υπηρεσίες συστήματος.
Απενεργοποιήστε το Location-based iAd.
Τώρα πηγαίνετε στο Ρυθμίσεις > Απόρρητο> Διαφήμιση.
Όριο διαφήμιση παρακολούθησης και κλείστε το διακόπτη.
Κάντε κλικ στο κουμπί Επαναφορά αναγνωριστικού για να αφαιρέσετε όλα τα προηγούμενα δεδομένα που συλλέγονται και τις πληροφορίες αλλά σε αυτήν την περίπτωση θα φαίνεστε ως νέος χρήστης.






Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !