Τι να κάνετε για να μην αφαιρούνται οι εφαρμογές από το iphone σας

Πολλοί χρήστες άρχισαν πρόσφατα να παρατηρούν ότι αρκετές από τις εφαρμογές τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα εικονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο iphone.
Με την κυκλοφορία του ios 11, η Apple εισήγαγε τη λειτουργία "Unload unused software" όπου αφαιρεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται από το smartphone και, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες iPhone με λίγη μνήμη. Αρχικά, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
Για άγνωστο προς το παρόν λόγο αυτή η λειτουργία συχνά ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη και έτσι οι εφαρμογές διαγράφονται και ανεβαίνουν στο σύννεφο όπου για να ξανά λειτουργήσουν θα πρέπει να τις ξανά κατεβάσετε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά αν δεν υπάρχει σύνδεση εκεί που τις χρειαζόμαστε και όσοι θέλουν μπορούν  να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα βήματα.

1)Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iOS.
2)Βρείτε και κάντε κλικ στο iTunes & App Store.
3)Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ανοιχτή λίστ…

Επικίνδυνη ευπάθεια στο ios 9.x.x και πως να την διορθώσετε

Ένας ερευνητής ασφαλείας αποκάλυψε μια καινούργια απειλή για τους χρήστες των ios συσκευών αφού μπορεί κάποιος να εγκαταστήσει κακόβουλο κώδικα και να πάρει όλα τα δεδομένα σας αποκτώντας πρόσβαση στην συσκευή σας. .....

Η ευπάθεια αυτή μπορεί να εκμεταλλευτεί την συσκευή σας ανοίγοντας απλός μια εικόνα της μορφής TIFF που μπορεί να σας έρθει είτε με μήνυμα στην συσκευή αλλά και στο Safari από μια σελίδα.
Το λάθος του κώδικα με την ονομασία (CVE-2016-4631) είναι σε όλα τα λειτουργικά της Apple συμπεριλαμβανομένου του OS X, tvOS και watchOS.

Σύμφωνα με τη Cisco, η Apple έχει διορθώσει αυτό το πρόβλημα στο ios 9.3.3, μαζί με άλλα 42 τρωτά σημεία. Οι ειδικοί συστήνουν στους χρήστες το συντομότερο δυνατό χρόνο για να εγκαταστήσουν την  έκδοση του λειτουργικού συστήματος στο ios 9.3.3 η αν κάποιος έχει jailbreak να κατεβάσει οπωσδήποτε το νέο tweak "TIFF Disabler" όπου δημιουργήθηκε για το σκοπό αυτό.


Σχόλια