Τι να κάνετε για να μην αφαιρούνται οι εφαρμογές από το iphone σας

Πολλοί χρήστες άρχισαν πρόσφατα να παρατηρούν ότι αρκετές από τις εφαρμογές τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα εικονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο iphone.
Με την κυκλοφορία του ios 11, η Apple εισήγαγε τη λειτουργία "Unload unused software" όπου αφαιρεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται από το smartphone και, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες iPhone με λίγη μνήμη. Αρχικά, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
Για άγνωστο προς το παρόν λόγο αυτή η λειτουργία συχνά ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη και έτσι οι εφαρμογές διαγράφονται και ανεβαίνουν στο σύννεφο όπου για να ξανά λειτουργήσουν θα πρέπει να τις ξανά κατεβάσετε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά αν δεν υπάρχει σύνδεση εκεί που τις χρειαζόμαστε και όσοι θέλουν μπορούν  να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα βήματα.

1)Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iOS.
2)Βρείτε και κάντε κλικ στο iTunes & App Store.
3)Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ανοιχτή λίστ…

Γιατί στο ios 9.3.3 το jailbreak διαρκεί 7 ημερες και πως να το ανανεώσετε

Το jailbreak του ios 9.3.3 είναι διαθέσιμο σε 2 εκδόσεις την Κινεζική PP25 και την Αγγλική που και οι δυο έχουν κοινό χαρακτηριστικό πως για να λειτουργήσουν χρειάζονται να δημιουργήσουμε ένα πιστοποιητικό που παρακάμπτει το AppStore και μας επιτρέπει να δοκιμάσουμε μια εφαρμογή.  .....

Η Apple για τους δωρεάν δοκιμαστές επιτρέπει τα πιστοποιητικά αυτά να λειτουργούν για 7 ημερες μόνο και μετά χρειάζονται ανανέωση με την διαδικασία να γίνετε από την αρχή.
Σε αντίθεση σε όσους έχουν κάνει εγγραφή με πληρωμή για ένα χρόνο τα πιστοποιητικά λειτουργούν και αυτά για ένα χρόνο ακόμη και των εταιρικών συμβάσεων που είναι και ακριβότερες.
Έτσι και στο jailbreak αν κάνατε με το αγγλικό εργαλείο τα πιστοποιητικά σας αν δεν είστε εγγεγραμμένος με πληρωμή προγραμματιστής, θα λήξουν σε 7 ημερες ενώ αν κάνατε με το Κινέζικο τρόπο και με πιστοποιητικό από τους PP θα διαρκέσουν σε ένα χρόνο αφού είναι εταιρικά.
Αν και πρόσφατα η Apple διέκοψε τα πιστοποιητικά των Κινέζων και ας ήταν για ένα χρόνο μόλις αντιλήφθηκε τον σκοπό τους ωστόσο στην δεύτερη έκδοση των Κινέζων έχουν δημιουργηθεί καινούργια.
Έτσι αν παρατηρήσετε πως η εφαρμογή για να ξεκινήσει το jailbreak στην συσκευή σας δεν λειτουργεί θα πρέπει να κάνετε την διαδικασία από την αρχή ξανά ανάλογα το εργαλείο που χρησιμοποιήσατε αν είναι από τους Κινέζους PP εδώ και το Αγγλικό από τους Pangu εδώ.
Να σημειώσω πως για να κάνετε την διαδικασία από την αρχή διαγράψτε το εικονίδιο της εφαρμογής πρώτα από την συσκευή σας.

Σχόλια