Τι να κάνετε για να μην αφαιρούνται οι εφαρμογές από το iphone σας

Πολλοί χρήστες άρχισαν πρόσφατα να παρατηρούν ότι αρκετές από τις εφαρμογές τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα εικονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο iphone.
Με την κυκλοφορία του ios 11, η Apple εισήγαγε τη λειτουργία "Unload unused software" όπου αφαιρεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται από το smartphone και, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες iPhone με λίγη μνήμη. Αρχικά, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
Για άγνωστο προς το παρόν λόγο αυτή η λειτουργία συχνά ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη και έτσι οι εφαρμογές διαγράφονται και ανεβαίνουν στο σύννεφο όπου για να ξανά λειτουργήσουν θα πρέπει να τις ξανά κατεβάσετε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά αν δεν υπάρχει σύνδεση εκεί που τις χρειαζόμαστε και όσοι θέλουν μπορούν  να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα βήματα.

1)Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iOS.
2)Βρείτε και κάντε κλικ στο iTunes & App Store.
3)Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ανοιχτή λίστ…

Hackers έχουν βρει έναν τρόπο για να χαράξουν ενα smartphone μέσω ενός βίντεο

Μια ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Berkeley και το Πανεπιστήμιο Georgetown έχουν αναπτύξει έναν αποτελεσματικό τρόπο για να σπάσουν ενα smartphone ....
μέσω φωνητικών εντολών κρυφών, ενσωματωμένους σε ένα βίντεο στο YouTube.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, προκειμένου να εκθέσει την συσκευή σε hacking , ο χρήστης πρέπει μόνο να παρακολουθήσει το βίντεο κλιπ.
Μέσα στο video υπάρχουν φωνητικές εντολές που το ανθρώπινο αυτί δεν μπορεί να καταλάβει αλλά η συσκευή τις αποκρυπτογραφεί μέσο της ψηφιακής βοηθού και έτσι κάποιος μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε όποιο περιεχόμενο επιθυμεί όπως επαφές σημειώσεις και άλλα.
Η ομάδα που κατάφερε αυτό το αποτέλεσμα δημοσίευσε και το σχετικό video πιο κάτω που φαίνεται στην πράξη η λειτουργία του.


Σχόλια