Τι να κάνετε για να μην αφαιρούνται οι εφαρμογές από το iphone σας

Πολλοί χρήστες άρχισαν πρόσφατα να παρατηρούν ότι αρκετές από τις εφαρμογές τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα εικονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο iphone.
Με την κυκλοφορία του ios 11, η Apple εισήγαγε τη λειτουργία "Unload unused software" όπου αφαιρεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται από το smartphone και, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες iPhone με λίγη μνήμη. Αρχικά, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
Για άγνωστο προς το παρόν λόγο αυτή η λειτουργία συχνά ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη και έτσι οι εφαρμογές διαγράφονται και ανεβαίνουν στο σύννεφο όπου για να ξανά λειτουργήσουν θα πρέπει να τις ξανά κατεβάσετε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά αν δεν υπάρχει σύνδεση εκεί που τις χρειαζόμαστε και όσοι θέλουν μπορούν  να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα βήματα.

1)Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iOS.
2)Βρείτε και κάντε κλικ στο iTunes & App Store.
3)Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ανοιχτή λίστ…

Πάνω από 40 εκατομμύρια είναι τα θύματα που έχασαν την πρόσβαση στο iCloud

Σύμφωνα με την CSO Online μεγάλες διαστάσεις φαίνεται να παίρνει η επίθεση Ρώσων προγραμματιστών, σε Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και σε άλλες χώρες όπου έχασαν την πρόσβαση στου κωδικούς Apple ID και κλείδωσε ο λογαριασμός τους. ....

Σύμφωνα με πληροφορίες οι χάκερ χρησιμοποιούν την μέθοδο ψαρέματος για να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς αλλά και πολλοί χρήστες κάνουν το μεγάλο λάθος να χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό του Apple ID και σε άλλες υπηρεσίες.
Έτσι μόλις καταφέρουν να αποκτήσουν πρόσβαση στο icloud οι επιτιθέμενοι κλειδώνουν τις συσκευές με το "Εύρεση iphone" και ζητούν λίτρα για να τις ελευθερώσουν ξανά.
Οι καταγγελίες είναι εκατοντάδες ακόμη και στα κοινωνικά δίκτυα στο twitter και το facebook και οι χρήστες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί.

Αξίζει να σημειωθεί πως και στην χώρα μας την προηγούμενη εβδομάδα η αστυνομία έβγαλε μια ανακοίνωση σχετικά με επιθέσεις στις κινητές συσκευές όπου μπορείτε να την διαβάσετε ολόκληρη στο σύνδεσμο εδώ.

Σχόλια