Τι να κάνετε για να μην αφαιρούνται οι εφαρμογές από το iphone σας

Πολλοί χρήστες άρχισαν πρόσφατα να παρατηρούν ότι αρκετές από τις εφαρμογές τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα εικονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο iphone.
Με την κυκλοφορία του ios 11, η Apple εισήγαγε τη λειτουργία "Unload unused software" όπου αφαιρεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται από το smartphone και, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες iPhone με λίγη μνήμη. Αρχικά, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
Για άγνωστο προς το παρόν λόγο αυτή η λειτουργία συχνά ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη και έτσι οι εφαρμογές διαγράφονται και ανεβαίνουν στο σύννεφο όπου για να ξανά λειτουργήσουν θα πρέπει να τις ξανά κατεβάσετε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά αν δεν υπάρχει σύνδεση εκεί που τις χρειαζόμαστε και όσοι θέλουν μπορούν  να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα βήματα.

1)Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iOS.
2)Βρείτε και κάντε κλικ στο iTunes & App Store.
3)Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ανοιχτή λίστ…

Κυκλοφόρησε το πρώτο jailbreak μετά από πολύ καιρό με πολλούς περιορισμούς

Το τελευταίο ολοκληρωμένο jailbreak υπήρχε στο ios 9.0.2 και από τότε με εξαίρεση το ios 9.1 που όμως αφορά μόνο τις καινούργιες συσκευές 64bit. .....


Από τότε πέρασε πολύς καιρός με την Apple να κυκλοφορεί το ένα λειτουργικό μετά το άλλο φτάνοντας στο ios 9.3.3 που η μοναδική εξαίρεση ήταν από την ομάδα GSMagic που όμως δεν κυκλοφόρησε όπως είναι φυσικό ακόμη.
Σήμερα όμως η έκπληξη ήρθε και πάλι από την μακρινή Κίνα όπου ένας προγραμματιστής δημιούργησε ένα καινούργιο jailbreak με πολλούς περιορισμούς όμως.
Το jailbreak αυτό μπορεί να γίνει μόνο στις παλιές συσκευές 32bit που είναι το Phone 5C, το iPhone 5,το  iPad 2, iPad 3 και τα προηγούμενα μοντέλα και στο ios 9.2.1.
Επίσης άλλος ένας βαθμός δυσκολίας είναι πως ο προγραμματιστής δεν μας δίνει κάποιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα για να το τρέξετε στον υπολογιστή σας αλλά ολόκληρο τον κώδικα όπου θα πρέπει να δημιουργήσετε μια εφαρμογή, και θα πρέπει να εγκατασταθεί το iphone σας και να την τρέξετε από εκεί για να κάνετε το jailbreak.

Ο προγραμματιστής στην ουσία εκμεταλλεύεται μια ευπάθεια του πυρήνα HeapOverFlow που υπάρχει που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια και βρέθηκε στο ios 9.3.1.
Αν λοιπόν έχετε όλες τις προϋποθέσεις και τα χέρια σας πιάνουν τότε μπορείτε να κατεβάσετε τον συμπιεσμένο φάκελο από τον σύνδεσμο εδώ όπου και θα βρείτε όλα τα απαραίτητα αλλά και οδηγίες για το πως να το κάνετε.
Σχόλια