Σφάλμα στο iOS επιτρέπει στο Siri να διαβάζει κρυφά μηνύματα στην οθόνη του iPhone που έχει κλειδώσει

Ο καθένας μπορεί να ζητήσει από τη Siri να διαβάσει τα κρυμμένα μηνύματα στην κλειδωμένη οθόνη του smartphone της Apple και αυτή θα το κάνει. Όλα οφείλονται σε σφάλμα στο ios 11.2.6, αναφέρει στην σελίδα του το Mac Magazine σήμερα.
Το Reader Mac Magazine ανέφερε ένα σφάλμα στο ιός 11.2.6, λόγω του οποίου η Siri μπορεί να διαβάσει κρυμμένο περιεχόμενο.Έτσι, η βοηθός διαβάζει άμεσα μηνύματα από τρίτους  αγγελιοφόρους, για παράδειγμα, το  WhatsApp,το  Telegram ή το Skype. Για να μπορεί ένας βοηθός να διαβάσει τα μηνύματα imessage, θα πρέπει κανονικά να ξεκλειδώσετε το smartphone.
Αυτό το σφάλμα υπάρχει επίσης στην έκτη beta έκδοση του ios 11.3 . και το Reader Mac Magazine ανάφερε το πρόβλημα στην Apple για την ευπάθεια που διαπιστώθηκε.
Στο iOS 11, μπορείτε να αποκρύψετε τα περιεχόμενα των μηνυμάτων στην οθόνη κλειδώματος. Αυτή η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή στο iPhone X, όπου απλά πρέπει να κοιτάξετε το smartphone για να δείτε το κείμενο.

Για να αποκρύψετε ή να εμφανίσ…

Στο κώδικα του ios 10 βρέθηκε η επιλογή σκοτεινού περιβάλλοντος

Παρά τις πληροφορίες που υπήρχαν για ένα διαφορετικό σκοτεινό περιβάλλον στο ios 10 η Apple δεν αναφέρθηκε καθόλου σε αυτό και ούτε βρήκαμε κάποια ανάλογη λειτουργία.  .....

Όμως ο προγραμματιστής Andy Wilk δημοσίευσε εικόνες στο titter που δείχνουν την σκοτεινή λειτουργία στην εφαρμογή iMessages.
Σύμφωνα με το προγραμματιστεί βρέθηκε στο κώδικα του ios 10 η επιλογή CKUIThemeDark στο ChatKit.
Έτσι ο χρήστης μπορεί να αντιστρέψει τους άσπρους χρωματισμούς με μαύρους στην εφαρμογή μηνυμάτων του ios 10.
Προς το παρόν η λειτουργία αυτή είναι απενεργοποιημένη και είναι βέβαιο πλέον πως η Apple δουλεύει πάνω σε αυτή την επιλογή αλλά για άγνωστο λόγο δεν προστέθηκε μέχρι τώρα και ίσως να είναι στην τελική έκδοση διαθέσιμη.


Σχόλια