Τι να κάνετε για να μην αφαιρούνται οι εφαρμογές από το iphone σας

Πολλοί χρήστες άρχισαν πρόσφατα να παρατηρούν ότι αρκετές από τις εφαρμογές τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα εικονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο iphone.
Με την κυκλοφορία του ios 11, η Apple εισήγαγε τη λειτουργία "Unload unused software" όπου αφαιρεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται από το smartphone και, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες iPhone με λίγη μνήμη. Αρχικά, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
Για άγνωστο προς το παρόν λόγο αυτή η λειτουργία συχνά ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη και έτσι οι εφαρμογές διαγράφονται και ανεβαίνουν στο σύννεφο όπου για να ξανά λειτουργήσουν θα πρέπει να τις ξανά κατεβάσετε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά αν δεν υπάρχει σύνδεση εκεί που τις χρειαζόμαστε και όσοι θέλουν μπορούν  να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα βήματα.

1)Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iOS.
2)Βρείτε και κάντε κλικ στο iTunes & App Store.
3)Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ανοιχτή λίστ…

Δεν αφαιρούνται στη πραγματικότητα οι προ εγκατεστημένες εφαρμογές στο ios 10

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του ios 10 , που πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιουνίου στο Σαν Φρανσίσκο, η Apple μίλησε για τις πολλές δυνατότητες της πλατφόρμας, αλλά δεν αναφέρθηκε σε μια νέα δυνατότητα να αφαιρέσουμε δηλαδή τις προ εγκατεστημένες εφαρμογές του λειτουργικού. .....

Εγκαθιστώντας το λειτουργικό του ios σε μια συσκευή εγκαθιστάμε ταυτόχρονα και 18 προκαθορισμένες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων  της αριθμομηχανής, ημερολόγιο, πυξίδα, Επαφές, FaceTime, Βρείτε τους φίλους μου, το σπίτι, το iCloud Drive, το itunes Store, Mail, Χάρτες, μουσική, σημειώσεις, Καιρός, μετοχές, iBooks και Podcast.
Στο νέο λειτουργικό μπορούμε να κρύψουμε κάποιες εφαρμογές που δεν θεωρούμε χρήσιμες αλλά στην πραγματικότητα δεν αφαιρούνται, σύμφωνα με τον Craig Federighi, ανώτερος αντιπρόεδρος της Apple του λογισμικού, που εξακολουθούν και υπάρχουν στο σύστημα και χρεώνονται κανονικά στο λογαριασμό του χρήστη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως αν αφαιρούμε κάποιες εφαρμογές όταν συνδεθούμε με το αυτοκίνητο μας εκεί θα εξακολουθούν να εμφανίζονται κανονικά.
Έτσι το συμπέρασμα είναι πως ακόμη και αν τις διαγράψουμε μόνο το εικονίδιο τους θα πάψει να εμφανίζεται και ο κώδικας θα είναι κανονικά μέσα στο λογισμικό του  ios.


Σχόλια