Τι να κάνετε για να μην αφαιρούνται οι εφαρμογές από το iphone σας

Πολλοί χρήστες άρχισαν πρόσφατα να παρατηρούν ότι αρκετές από τις εφαρμογές τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα εικονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο iphone.
Με την κυκλοφορία του ios 11, η Apple εισήγαγε τη λειτουργία "Unload unused software" όπου αφαιρεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται από το smartphone και, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες iPhone με λίγη μνήμη. Αρχικά, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
Για άγνωστο προς το παρόν λόγο αυτή η λειτουργία συχνά ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη και έτσι οι εφαρμογές διαγράφονται και ανεβαίνουν στο σύννεφο όπου για να ξανά λειτουργήσουν θα πρέπει να τις ξανά κατεβάσετε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά αν δεν υπάρχει σύνδεση εκεί που τις χρειαζόμαστε και όσοι θέλουν μπορούν  να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα βήματα.

1)Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iOS.
2)Βρείτε και κάντε κλικ στο iTunes & App Store.
3)Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ανοιχτή λίστ…

Αλλάξανε οι κανόνες του κώδικα στο ios 10 και δυσκολεύει το jailbreak

Μετά την κυκλοφορία της beta στο ios 10 τα πράγματα φαίνονται να έχουν αλλάξει προς το χειρότερο σύμφωνα με τους προγραμματιστές από τον χώρο του jailbreak. .....

Πριν από λίγες ημερες ο γνωστός Ιταλός Luca Todesco ανάφερε στο twitter πως στο ios 10 παρά το ότι η Apple έχει αφήσει ανοικτό το σύστημα αρχείων για άγνωστο λόγο ωστόσο δεν λειτουργούν οι γνωστές μέθοδοι που χρησιμοποιούσαν οι προγραμματιστές.
Ενδεικτικό είναι πως ο Ιταλός αναφέρει πως θα πρέπει να εργαστεί από την αρχή για να βρει κάτι καινούργιο για να αξιοποιηθεί η πρόσβαση στο λειτουργικό.

Αυτήν την  περίοδο η Apple εκτός από το ios 10 κυκλοφορεί ταυτόχρονα και μια δοκιμαστική έκδοση του ios 9.3.3 που ο GasGauge έγραψε στο λογαριασμό του είμαι πολύ περήφανος που μετά από 3 ημερες κατάφερα να βρω ευπάθειες στο ios 9.3.3 όπου θα χρησιμοποιηθούν σε ένα επερχόμενο jailbreak που θα μπορεί να τρέχει και σε παλιότερες εκδόσεις.
Έτσι με τις μέχρι τώρα εξελίξεις ίσως δούμε ένα νέο εργαλείο μόνο αφού κυκλοφορήσει το τελικό ios 9.3.3 στις επόμενες ημερες.
Σχόλια