Σφάλμα στο iOS επιτρέπει στο Siri να διαβάζει κρυφά μηνύματα στην οθόνη του iPhone που έχει κλειδώσει

Ο καθένας μπορεί να ζητήσει από τη Siri να διαβάσει τα κρυμμένα μηνύματα στην κλειδωμένη οθόνη του smartphone της Apple και αυτή θα το κάνει. Όλα οφείλονται σε σφάλμα στο ios 11.2.6, αναφέρει στην σελίδα του το Mac Magazine σήμερα.
Το Reader Mac Magazine ανέφερε ένα σφάλμα στο ιός 11.2.6, λόγω του οποίου η Siri μπορεί να διαβάσει κρυμμένο περιεχόμενο.Έτσι, η βοηθός διαβάζει άμεσα μηνύματα από τρίτους  αγγελιοφόρους, για παράδειγμα, το  WhatsApp,το  Telegram ή το Skype. Για να μπορεί ένας βοηθός να διαβάσει τα μηνύματα imessage, θα πρέπει κανονικά να ξεκλειδώσετε το smartphone.
Αυτό το σφάλμα υπάρχει επίσης στην έκτη beta έκδοση του ios 11.3 . και το Reader Mac Magazine ανάφερε το πρόβλημα στην Apple για την ευπάθεια που διαπιστώθηκε.
Στο iOS 11, μπορείτε να αποκρύψετε τα περιεχόμενα των μηνυμάτων στην οθόνη κλειδώματος. Αυτή η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή στο iPhone X, όπου απλά πρέπει να κοιτάξετε το smartphone για να δείτε το κείμενο.

Για να αποκρύψετε ή να εμφανίσ…

Νέα εταιρία αγοράζει και μεταπουλά τρωτά σημεία από διάφορα λογισμικά

Μια νέα εταιρία δημιουργήθηκε στο διαδίκτυο που στο τιμόνι της βρίσκετε ένας Ρώσος χάκερ και σκοπός της είναι να πουλά τρωτά σημεία και ευπάθειες από διάφορα λογισμικά. ....

Η εταιρία ονομάζεται Expocod και σύμφωνα με τον δημιουργό της τα περισσότερα έσοδα φέρνουν τα λειτουργικά IOS και Tor, αφού μπορούν να φέρουν έσοδα μέχρι και 80.000 δολάρια.
Ακολουθούν τα λογισμικά Adobe Flash, windows, Linux και άλλα μικρότερα που μπορούν να πωληθούν μέχρι και 55.000 δολάρια.
Πελάτες της επιχείρησης αυτής όπως αναφέρει ο Ρώσος δημιουργός Andrew Expocod Shorohov είναι κρατικές υπηρεσίες αλλά και εταιρίες που ειδικεύονται στην ασφάλεια λογισμικών.
Ο Shorohov αναμένει ότι μέχρι το τέλος του 2016 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας θα είναι περίπου 100-120 εκατομμύρια ρούβλια.
Η εκτίμηση της τιμής των τρωτών σημείων είναι ανάλογα τον βαθμό εκμεταλευσης.
Η επίσημη σελίδα της Expocod βρίσκετε στον σύνδεσμο εδώ.


Σχόλια