Σφάλμα στο iOS επιτρέπει στο Siri να διαβάζει κρυφά μηνύματα στην οθόνη του iPhone που έχει κλειδώσει

Ο καθένας μπορεί να ζητήσει από τη Siri να διαβάσει τα κρυμμένα μηνύματα στην κλειδωμένη οθόνη του smartphone της Apple και αυτή θα το κάνει. Όλα οφείλονται σε σφάλμα στο ios 11.2.6, αναφέρει στην σελίδα του το Mac Magazine σήμερα.
Το Reader Mac Magazine ανέφερε ένα σφάλμα στο ιός 11.2.6, λόγω του οποίου η Siri μπορεί να διαβάσει κρυμμένο περιεχόμενο.Έτσι, η βοηθός διαβάζει άμεσα μηνύματα από τρίτους  αγγελιοφόρους, για παράδειγμα, το  WhatsApp,το  Telegram ή το Skype. Για να μπορεί ένας βοηθός να διαβάσει τα μηνύματα imessage, θα πρέπει κανονικά να ξεκλειδώσετε το smartphone.
Αυτό το σφάλμα υπάρχει επίσης στην έκτη beta έκδοση του ios 11.3 . και το Reader Mac Magazine ανάφερε το πρόβλημα στην Apple για την ευπάθεια που διαπιστώθηκε.
Στο iOS 11, μπορείτε να αποκρύψετε τα περιεχόμενα των μηνυμάτων στην οθόνη κλειδώματος. Αυτή η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή στο iPhone X, όπου απλά πρέπει να κοιτάξετε το smartphone για να δείτε το κείμενο.

Για να αποκρύψετε ή να εμφανίσ…

Νέα τακτική από την Apple απέναντι στο jailbreak

Προς έκπληξη των ειδικών που ερεύνησαν το ios 10 διαπιστώθηκε πως η Apple έχει αφήσει ανοικτό για πρώτη φορά το κώδικα του πυρήνα. .....

Βέβαια είναι η πρώτη δοκιμαστική έκδοση και δεν ξέρουμε στην συνέχεια πως θα κινηθεί η εταιρία αλλά οι ειδικοί πιστεύουν πως κάτι τέτοιο δεν έγινε τυχαία από την Apple αλλά σκόπιμα άφησε ανοιχτό το κώδικα έτσι ώστε να μπορέσουν οι προγραμματιστές να βρούν τα τρωτά σημεία του ευκολότερα.
Ο εμπειρογνώμονας στον τομέα της ασφάλειας των πληροφοριών Jonathan Levine πιστεύει πως αυτή η κίνηση θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο την εταιρία να διορθώσει το λογισμικό της χωρίς να κινδυνεύει η ασφάλεια του χρήστη.
Ας μην ξεχνάμε την άρνηση της Apple να βοηθήσει το FBI πρόσφατα ανοίγοντας τον κώδικα, που όμως το FBI κατάφερε να βρει τον τρόπο άγνωστο πως από τρίτους προγραμματιστές.

Άλλωστε η Apple δεν συνηθίζει να συνεργάζεται φανερά όπως η Google και η Microsoft με ανεξάρτητους προγραμματιστές και αυτό είναι ίσως το τυράκι στην φάκα.
Το σίγουρο είναι πως θα βρεθούν νέοι τρόποι για jailbreak στην τελική έκδοση αλλά δεν θα έχουν μεγάλη διάρκεια όπως φαίνεται.
Οι εξελίξεις θα δείξουν αν θα δικαιωθεί η Apple η ολόκληρη η κοινότητα του jailbreak....


Σχόλια