Τι να κάνετε για να μην αφαιρούνται οι εφαρμογές από το iphone σας

Πολλοί χρήστες άρχισαν πρόσφατα να παρατηρούν ότι αρκετές από τις εφαρμογές τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα εικονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο iphone.
Με την κυκλοφορία του ios 11, η Apple εισήγαγε τη λειτουργία "Unload unused software" όπου αφαιρεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται από το smartphone και, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες iPhone με λίγη μνήμη. Αρχικά, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
Για άγνωστο προς το παρόν λόγο αυτή η λειτουργία συχνά ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη και έτσι οι εφαρμογές διαγράφονται και ανεβαίνουν στο σύννεφο όπου για να ξανά λειτουργήσουν θα πρέπει να τις ξανά κατεβάσετε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά αν δεν υπάρχει σύνδεση εκεί που τις χρειαζόμαστε και όσοι θέλουν μπορούν  να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα βήματα.

1)Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iOS.
2)Βρείτε και κάντε κλικ στο iTunes & App Store.
3)Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ανοιχτή λίστ…

Νέο ισχυρό σύστημα αρχείων από την Apple για IOS/macOS/OSTV/WatchOS

Στο πλαίσιο του WWDC 2016, η Apple ανακοίνωσε ένα νέο σύστημα αρχείων APFS (Apple System File).  ....
Έχει σχεδιαστεί για να αντικαταστήσει το γηρασμένο HFS +, για πρώτη φορά απο το 2001. Το νέο σύστημα έχει σχεδιαστεί από το μηδέν με υποστήριξη για SSDs και άλλες συσκευές αποθήκευσης μνήμης flash-based, καθώς και κρυπτογράφηση δεδομένων. Το σύστημα είναι επεκτάσιμο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις συσκευές, από ρολόγια Apple Watch για watchOS ακόμη και στο στο Mac Pro.

Η Apple αναλύει το νέο σύστημα αρχείων στους προγραμματιστές που παραβρίσκονται στο WWDC 2016 και περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στην σελίδα της Apple εδώ.


Σχόλια