Τι να κάνετε για να μην αφαιρούνται οι εφαρμογές από το iphone σας

Πολλοί χρήστες άρχισαν πρόσφατα να παρατηρούν ότι αρκετές από τις εφαρμογές τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα εικονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο iphone.
Με την κυκλοφορία του ios 11, η Apple εισήγαγε τη λειτουργία "Unload unused software" όπου αφαιρεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται από το smartphone και, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες iPhone με λίγη μνήμη. Αρχικά, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
Για άγνωστο προς το παρόν λόγο αυτή η λειτουργία συχνά ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη και έτσι οι εφαρμογές διαγράφονται και ανεβαίνουν στο σύννεφο όπου για να ξανά λειτουργήσουν θα πρέπει να τις ξανά κατεβάσετε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά αν δεν υπάρχει σύνδεση εκεί που τις χρειαζόμαστε και όσοι θέλουν μπορούν  να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα βήματα.

1)Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iOS.
2)Βρείτε και κάντε κλικ στο iTunes & App Store.
3)Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ανοιχτή λίστ…

Πως να δημιουργήσετε tweaks σε μια συσκευή χωρίς jailbreak

Σκοπός του jailbreak για να πάρουμε τον έλεγχο του συστήματος και να είναι πλήρως ελεύθερο είναι να μπορέσουμε να τρέξουμε το CydiaSubstrate έτσι ώστε επάνω του να μπορούν να τρέχουν διάφορα tweaks με απλά λόγια.  ......

Οι προγραμματιστές των tweak για να δημιουργήσουν τα διάφορα tweaks χρησιμοποιούν το εργαλείο της Apple xcode και τον κώδικα του Theos όπου περιλαμβάνει διάφορα εργαλεία με εντολές που εκτελούνται ανάλογα το tweak που θα δημιουργήσουμε.

Πριν μου πείτε γιατί σας τα γράφω όλα αυτά αφού δεν έχετε καν jailbreak να σας προλάβω και να κάνω γνωστό πως ένας προγραμματιστής κατάφερε να δημιουργήσει μια τροποποιημένη έκδοση του Theos για συσκευές χωρίς jailbreak και έτσι οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν διάφορα tweaks που μπορούν να τρέχουν επάνω του.
Φυσικά μην περιμένετε να τρέχουν  tweak που απαιτούν την ρίζα του συστήματος αντικαθιστώντας αρχεία αλλά θα μπορούσε για παράδειγμα να τρέχει μια λειτουργία για κάποια εφαρμογή σας η ακόμη και θέματα για την συσκευή.

Να προλάβω να σας πω πως αν δεν είστε εξοικειωμένοι με την χρήση του xcode δεν είναι και κάτι το εύκολο αλλά αν έχετε όρεξη και μεράκι τότε θα χριστείτε να κατεβάσετε το δωρεάν xcode να κάνετε ένα δωρεάν λογαριασμό στην Apple, φυσικά να έχετε μια ios συσκευή και με αρκετή υπομονή να φτιάξετε τα δικά σας tweaks με την βοήθεια και το πρόγραμμα Theos που θα κατεβάσετε από τον σύνδεσμο των αποθετηρίων εδώΣχόλια