Τι να κάνετε για να μην αφαιρούνται οι εφαρμογές από το iphone σας

Πολλοί χρήστες άρχισαν πρόσφατα να παρατηρούν ότι αρκετές από τις εφαρμογές τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα εικονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο iphone.
Με την κυκλοφορία του ios 11, η Apple εισήγαγε τη λειτουργία "Unload unused software" όπου αφαιρεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται από το smartphone και, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες iPhone με λίγη μνήμη. Αρχικά, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
Για άγνωστο προς το παρόν λόγο αυτή η λειτουργία συχνά ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη και έτσι οι εφαρμογές διαγράφονται και ανεβαίνουν στο σύννεφο όπου για να ξανά λειτουργήσουν θα πρέπει να τις ξανά κατεβάσετε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά αν δεν υπάρχει σύνδεση εκεί που τις χρειαζόμαστε και όσοι θέλουν μπορούν  να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα βήματα.

1)Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iOS.
2)Βρείτε και κάντε κλικ στο iTunes & App Store.
3)Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ανοιχτή λίστ…

Πως να δημιουργήσετε κενά εικονίδια χωρίς jailbreak ( Και video από τον Αντώνη )

Μέχρι τώρα για να δημιουργήσουμε κενά εικονίδια έτσι ώστε να αφήνουμε κενά στην οθόνη μας θα έπρεπε να έχουμε αναγκαστικά jailbreak την συσκευή μας.
Όμως τώρα ένας νέος εύκολος τρόπος μπορεί να δημιουργήσει αόρατα εικονίδια .......
στην οθόνη μας αφήνοντας κενά ανάμεσα από τις εφαρμογές που έχουμε όταν για παράδειγμα θέλουμε να φαίνεται κάποιο συγκεκριμένο σημείο της ταπετσαρίας μας.

Πάμε να δούμε σε μερικά βήματα το πως θα το κάνετε.....

1)Κάντε τα εικονίδια στην οθόνη να τρέμουν σαν να θέλατε να τα διαγράψετε και πηγαίνετε στο τέλος όπου υπάρχει κενή οθόνη

2)Πατήστε ταυτόχρονα το Home και το Power μαζί και αποθηκεύστε την εικόνα σας "screenshot "
3)Τώρα επισκεφτείτε τον σύνδεσμο εδώ και στην σελίδα που θα εμφανιστεί επιλέξτε το "Customize"
4)Στην επόμενη σελίδα πατήστε το "Custom Mode"


5)Τώρα στην σελίδα που μεταφερθήκατε πατήστε το "Επιλογή αρχείου" που βλέπετε στα Ελληνικά και ανεβάστε την εικόνα που είχατε αποθηκεύσει αρχικά πατώντας την επιλογή "Upload Photo"

6)Αφού επιβεβαιώσετε και ανεβεί η εικόνα (Modify) θα εμφανιστεί η ίδια με ένα πλέγμα από εικονίδια
7)Επιλέξτε το ακριβώς το σημείο που θέλετε να προσθέσετε το αόρατο εικονίδιο πατώντας το αντίστοιχο κουτάκι ανάλογα με την ταπετσαρία σας και θα σας δείξει πως θα φαίνεται και αντί για όνομα θα έχει ένα ερωτηματικό.

8)Τώρα από τις συντομεύσεις στην μπάρα κάτω στο safari πατήστε την επιλογή "Προσθήκη στην οθόνη αφετηρίας"
Αυτό ήταν μόλις έχετε δημιουργήσει ένα αόρατο εικονίδιο στην οθόνη σας και αν χρειάζεστε περισσότερα απλός πηγαίνετε ξανά στο Safari στα βήματα πιο πίσω για άλλο σημείο της οθόνης σας.
Να σημειώσω πως το εικονίδιο είναι για το σημείο που επιλέξατε αν χρησιμοποιείτε μια εικόνα για ταπετσαρία με πολλά σχέδια και όχι μονόχρωμη για αυτό το λόγο διαλέξτε το σωστό για να είναι αόρατο


Την διαδικασία μπορείτε να την παρακολουθήσετε και σε ένα αναλυτικό video πιο κάτω με τις οδηγίες του Αντώνη (@DjSpontaneousDj)
Σχόλια