Τα κινητά τηλέφωνα δεν προκαλούν καρκίνο του εγκεφάλου

0
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ ανέλυσαν τα δεδομένα για 30 χρόνια και βρήκαν ότι η χρήση των τηλεφώνων δεν αυξάνει τη συχνότητα εμφάνισης καρκίνου του εγκεφάλου.  ...
Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό 'Cancer Epidemiology.
Φαίνεται ότι η αιώνια συζήτηση σχετικά με τον καρκίνο του εγκεφάλου και τη χρήση των κινητών επικοινωνιών είναι καιρός να πάρει ένα τέλος. Οι ερευνητές ανέλυσαν τη συχνότητα εμφάνισης καρκίνου του εγκεφάλου στους Αυστραλούς για πάνω από τρεις δεκαετίες - 1982-2013. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι ερευνητές ήταν σε θέση να αντικρούσουν το κοινό μύθο για τον καρκίνο και τα κινητά τηλέφωνα.

Τα κινητά τηλέφωνα έχουν εμφανιστεί στην Αυστραλία το 1987, και μέχρι το 2014 είχαν χρησιμοποιηθεί από το 94% του πληθυσμού. Στη έρευνα, μελετήθηκαν 19.858 άνδρες και 14.222 γυναίκες που διαγιγνώσκονται με καρκίνο του εγκεφάλου. Κατά τα τελευταία 30 χρόνια, παρατηρήθηκε πως αυξήθηκε ο αριθμός των ασθενών με καρκίνο του εγκεφάλου μόνο σε ηλικιωμένους ασθενείς ηλικίας άνω των 70 ετών. Οι επιστήμονες κατέληξαν σε  αυτό με την ανάπτυξη μεθόδων για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου, όπως μαγνητική τομογραφία και αξονική τομογραφία.
Προηγουμένως, η πλειοψηφία των περιπτώσεων καρκίνου παρέμεινε αδιάγνωστη χωρίς τον σύγχρονο εξοπλισμό, οι γιατροί μερικές δεκαετίες πριν, θα μπορούσαν να κάνουν λανθασμένα διάγνωση της νόσου, όπως για εγκεφαλικό επεισόδιο και άλλες ασθένειες. Ταυτόχρονα η συχνότητα εμφάνισης καρκίνου αυξήθηκε σημαντικά μόνο σε άνδρες, αλλά παρέμεινε αμετάβλητη στις γυναίκες.
Η χρήση των κινητών τηλεφώνων στην Αυστραλία, καθώς και σε όλο τον κόσμο έχει δεκαπλασιαστεί από 9% το 1993 έτος σε περίπου 90% επί του παρόντος.



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !