Σφάλμα στο iOS επιτρέπει στο Siri να διαβάζει κρυφά μηνύματα στην οθόνη του iPhone που έχει κλειδώσει

Ο καθένας μπορεί να ζητήσει από τη Siri να διαβάσει τα κρυμμένα μηνύματα στην κλειδωμένη οθόνη του smartphone της Apple και αυτή θα το κάνει. Όλα οφείλονται σε σφάλμα στο ios 11.2.6, αναφέρει στην σελίδα του το Mac Magazine σήμερα.
Το Reader Mac Magazine ανέφερε ένα σφάλμα στο ιός 11.2.6, λόγω του οποίου η Siri μπορεί να διαβάσει κρυμμένο περιεχόμενο.Έτσι, η βοηθός διαβάζει άμεσα μηνύματα από τρίτους  αγγελιοφόρους, για παράδειγμα, το  WhatsApp,το  Telegram ή το Skype. Για να μπορεί ένας βοηθός να διαβάσει τα μηνύματα imessage, θα πρέπει κανονικά να ξεκλειδώσετε το smartphone.
Αυτό το σφάλμα υπάρχει επίσης στην έκτη beta έκδοση του ios 11.3 . και το Reader Mac Magazine ανάφερε το πρόβλημα στην Apple για την ευπάθεια που διαπιστώθηκε.
Στο iOS 11, μπορείτε να αποκρύψετε τα περιεχόμενα των μηνυμάτων στην οθόνη κλειδώματος. Αυτή η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή στο iPhone X, όπου απλά πρέπει να κοιτάξετε το smartphone για να δείτε το κείμενο.

Για να αποκρύψετε ή να εμφανίσ…

Κατέβηκε από το AppStore η εφαρμογή του i0n1c (Stefan Esser)

Εδώ και λίγο καιρό ο  Stefan Esser, γνωστός με το ψευδώνυμο i0n1c είχε αναπτύξει μια καινούργια εφαρμογή την "System and Security Info" όπου εκτός των άλλων πληροφοριών  .......
που έδινε για την συσκευή που ήταν εγκατεστημένη όπως πληροφορίες για την Ram την κατάσταση της μπαταρίας του δίσκου και άλλα, μπορούσε να ανιχνεύσει αν υπήρχε εγκατεστημένο λογισμικό που έβλαπτε την συσκευή στέλνοντας στοιχεία σε απομακρυσμένους server.
Η εφαρμογή λόγο του δημιουργού της ήταν στις πρώτες θέσεις σχεδόν όλων των χωρών στο AppStore αφού της είχε γίνει μεγάλη διαφήμιση αλλά η Apple αποφάσισε να δώσει τέλος στην εφαρμογή και να την κατεβάσει.
Αρχικά ενημέρωσε τον δημιουργό πως χρησιμοποιεί εικονίδιο για την εφαρμογή κλεμμένο από άλλη αλλά όταν αλλάχτηκε το εικονίδιο και την έστειλε ξανά για έλεγχο η Apple αρνήθηκε λέγοντας πως παραβαίνει τους κανόνες τις εταιρίας.

Η εφαρμογή κόστιζε στα 2,99 ευρώ και όσοι την κατέβασαν μπορούν να συνεχίσουν να την χρησιμοποιούν αλλά δεν μπορεί να την βρει πλέον κάποιος για πρώτη φορά.
Όπως και να έχει ο προγραμματιστής i0n1c κατάφερε και μάζεψε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ένα άγνωστο μεν αλλά πολύ μεγάλο ποσό από την εφαρμογή του.

Σχόλια