Σφάλμα στο iOS επιτρέπει στο Siri να διαβάζει κρυφά μηνύματα στην οθόνη του iPhone που έχει κλειδώσει

Ο καθένας μπορεί να ζητήσει από τη Siri να διαβάσει τα κρυμμένα μηνύματα στην κλειδωμένη οθόνη του smartphone της Apple και αυτή θα το κάνει. Όλα οφείλονται σε σφάλμα στο ios 11.2.6, αναφέρει στην σελίδα του το Mac Magazine σήμερα.
Το Reader Mac Magazine ανέφερε ένα σφάλμα στο ιός 11.2.6, λόγω του οποίου η Siri μπορεί να διαβάσει κρυμμένο περιεχόμενο.Έτσι, η βοηθός διαβάζει άμεσα μηνύματα από τρίτους  αγγελιοφόρους, για παράδειγμα, το  WhatsApp,το  Telegram ή το Skype. Για να μπορεί ένας βοηθός να διαβάσει τα μηνύματα imessage, θα πρέπει κανονικά να ξεκλειδώσετε το smartphone.
Αυτό το σφάλμα υπάρχει επίσης στην έκτη beta έκδοση του ios 11.3 . και το Reader Mac Magazine ανάφερε το πρόβλημα στην Apple για την ευπάθεια που διαπιστώθηκε.
Στο iOS 11, μπορείτε να αποκρύψετε τα περιεχόμενα των μηνυμάτων στην οθόνη κλειδώματος. Αυτή η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή στο iPhone X, όπου απλά πρέπει να κοιτάξετε το smartphone για να δείτε το κείμενο.

Για να αποκρύψετε ή να εμφανίσ…

ΠΡΟΣΟΧΗ: Νέα απάτη με το WhatsApp ενεργοποιεί πληρωμένη συνδρομή

Οι ειδικοί ασφαλείας του ESET εντόπισαν ένα νέο είδος απάτης, που εκμεταλλεύονται το δημοφιλές WhatsApp.  .....

Η παραπλάνηση γίνετε στέλνοντας σε κάποιον χρήστη ένα σύνδεσμο με πρόσχημα αν δέχεται να ενεργοποιήσει περισσότερες λειτουργίες video στο WhatsApp.
Όταν ο χρήστης πατήσει στον σύνδεσμο τότε μεταφέρετε αυτόματα εν αγνοία του σε εγγραφή σε μια πληρωμένη σελίδα ενημέρωσης.
Προς το παρόν η επίθεση αυτή έχει πάρει διαστάσεις στην Ισπανία αλλά εντοπίστηκε σε μικρότερο βαθμό και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.
Αν λοιπόν δείτε κάποιο σύνδεσμο να σας έχει σταλεί στο WhatsApp από άγνωστο αποστολέα απλός αγνοήστε τον και σε καμιά περίπτωση μην τον επιλέξετε.Σχόλια