Τι να κάνετε για να μην αφαιρούνται οι εφαρμογές από το iphone σας

Πολλοί χρήστες άρχισαν πρόσφατα να παρατηρούν ότι αρκετές από τις εφαρμογές τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα εικονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο iphone.
Με την κυκλοφορία του ios 11, η Apple εισήγαγε τη λειτουργία "Unload unused software" όπου αφαιρεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται από το smartphone και, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες iPhone με λίγη μνήμη. Αρχικά, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
Για άγνωστο προς το παρόν λόγο αυτή η λειτουργία συχνά ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη και έτσι οι εφαρμογές διαγράφονται και ανεβαίνουν στο σύννεφο όπου για να ξανά λειτουργήσουν θα πρέπει να τις ξανά κατεβάσετε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά αν δεν υπάρχει σύνδεση εκεί που τις χρειαζόμαστε και όσοι θέλουν μπορούν  να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα βήματα.

1)Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iOS.
2)Βρείτε και κάντε κλικ στο iTunes & App Store.
3)Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ανοιχτή λίστ…

Νέο Trojan για iOS μπορεί τώρα να πάρει τον έλεγχο της συσκευής

Μπορεί να ακούγεται αστείο αλλά ναι και στο ios βρέθηκε Trojan όπου ο επιτιθέμενης μπορεί να πάρει τον έλεγχο της συσκευής και να έχει πρόσβαση σε οτιδήποτε θελήσει.  ....


Το ios θεωρείτε από τα πιο εξιοπιστα λειτουργικά και σίγουρα η Apple δεν ευθύνεται για αυτή την νέα επίθεση αφού όπως εξηγεί ο ειδικός σε θέματα ασφαλείας Chilka Tamir ο επιτιθέμενος χρησιμοποιεί μια μολυσμένη εφαρμογή (στο παράδειγμα το Skype) όπου και με την άδεια του χρήστη παίρνει τον έλεγχο.
Στο video η εγκατάσταση της εφαρμογής γίνετε με μερικές εντολές στο τερματικό και στην συνέχεια για να επιτραπεί η λειτουργία της από το σύστημα ασφαλείας της Apple, θα πρέπει να ενεργοποιηθεί το απαιτούμενο πιστοποιητικό στις ρυθμίσεις.
Έτσι αποκτά έλεγχο σε οτιδήποτε ακόμη και στις αγορές που μπορούν να γίνουν από την συσκευή.
Ο ειδικός εφιστά την προσοχή στους χρήστες να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να μην εγκαθιστούν εφαρμογές αγνώστου προελεύσεως.

Σχόλια