Σφάλμα στο iOS επιτρέπει στο Siri να διαβάζει κρυφά μηνύματα στην οθόνη του iPhone που έχει κλειδώσει

Ο καθένας μπορεί να ζητήσει από τη Siri να διαβάσει τα κρυμμένα μηνύματα στην κλειδωμένη οθόνη του smartphone της Apple και αυτή θα το κάνει. Όλα οφείλονται σε σφάλμα στο ios 11.2.6, αναφέρει στην σελίδα του το Mac Magazine σήμερα.
Το Reader Mac Magazine ανέφερε ένα σφάλμα στο ιός 11.2.6, λόγω του οποίου η Siri μπορεί να διαβάσει κρυμμένο περιεχόμενο.Έτσι, η βοηθός διαβάζει άμεσα μηνύματα από τρίτους  αγγελιοφόρους, για παράδειγμα, το  WhatsApp,το  Telegram ή το Skype. Για να μπορεί ένας βοηθός να διαβάσει τα μηνύματα imessage, θα πρέπει κανονικά να ξεκλειδώσετε το smartphone.
Αυτό το σφάλμα υπάρχει επίσης στην έκτη beta έκδοση του ios 11.3 . και το Reader Mac Magazine ανάφερε το πρόβλημα στην Apple για την ευπάθεια που διαπιστώθηκε.
Στο iOS 11, μπορείτε να αποκρύψετε τα περιεχόμενα των μηνυμάτων στην οθόνη κλειδώματος. Αυτή η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή στο iPhone X, όπου απλά πρέπει να κοιτάξετε το smartphone για να δείτε το κείμενο.

Για να αποκρύψετε ή να εμφανίσ…

Ένα θέμα ευπάθειας στο iOS 9.3.1 επιτρέπει την πρόσβαση στις επαφές και τις φωτογραφίες σας "UPDATE"

Δεν έχουνε τελειωμό τα προβλήματα τελικά στο ios 9 και εκεί που είπαμε πως θα ησυχάσουμε από τις συνεχόμενες αναβαθμίσεις ένα νέο σοβαρό πρόβλημα επιτρέπει οποιονδήποτε να δει τις εικόνες μας και τις επαφές μας ακόμη και αν η συσκευή είναι κλειδωμένη.  ......

Δεν χρειάζεται να έχει κάποιος ειδικές γνώσεις αλλά απλά να ακολουθήσει λίγα βήματα και θα μπορέσει να έχει πρόσβαση.
Τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν είναι 6 και σε αυτό συμβάλει για ακόμη μια φορά η Siri που αν την καλέσουμε και τις ζητήσουμε μερικές υπηρεσίες (wthat would you like me to search for on twitter) για το Twitter, έχουμε πρόσβαση στα mail θα μπορούμε μέσο της 3D λειτουργίας να επιλέξουμε πρόσθεση νέας επαφής - προσθήκη εικόνας από τις εικόνες μας και έχουμε πρόσβαση σε όλες τις εικόνες.

Προς το παρόν το μοναδικό αντίδοτο είναι να απενεργοποιήσουμε την Siri για την οθόνη κλειδώματος μέχρι η Apple να μας δώσει ακόμη μια αναβάθμιση σύντομα.
Δείτε στο video που ακολουθεί την διαδικασία που προκαλεί το πρόβλημα.

UPDATE: Σε λίγες ώρες μόνο αφού ενημερώθηκε η Apple για το παραπάνω πρόβλημα έσπευσε και το διόρθωσε μεσο της Siri που αν της ζητήσετε πλέον να σας σας πει για τον λογαριασμό του Twitter σας ζητά πλέον να ξεκλειδώσετε πρώτα την συσκευή.Έτσι δεν χρειάστηκε να κυκλοφορήσει μια νέα ενημέρωση αφού το πρόβλημα με τις απαντήσεις της Siri, διορθώθηκε πλέον κατευθείαν από τους server και τώρα είναι παρελθόνΣχόλια