Παρουσιάστηκε το jailbreak στο iOS 11.3.1

Το Bloomberg βρέθηκε για πρώτη φορά στο εργοστάσιο που κατασκευάζονται τα iphone και μας το παρουσιάζει

Το τεράστιο εργοστάσιο της Pegatron βρίσκεται στα προάστια της Σαγκάης, και είναι ένα μέρος της εργασίας των δεκάδων χιλιάδων Κινέζων που κατασκευάζουν προϊόντα τεχνολογίας. ....


Λίγα λεπτά μετά τις εννέα στις τεράστιες εργοστασιακές εγκαταστάσεις της Pegatron Corp 's, οι χιλιάδες εργαζόμενοι ντυμένοι με ροζ σακάκια ετοιμάζονται να φτιάξουν χιλιάδες iPhone.
Οι άνδρες και οι γυναίκες κοιτάζουν επίμονα στους σαρωτές οι οποίοι σκανάρουν τα πρόσωπά τους σε μια διαδικασία που δεν ξεπερνά τα δύο δευτερόλεπτα.Αυτό είναι το βασίλειο στο οποίο κατασκευάζονται τα πιο κερδοφόρα smartphones στον κόσμο, τα περίφημα  iPhoneς της Apple. Μετά από χρόνια κατηγοριών ότι οι εργαζόμενοι στην Κίνα αναγκάζονται να εργάζονται αμέτρητες ώρες, η Pegatron και η Apple είναι πρόθυμοι να δείξουν πώς λειτουργεί το σύστημα. Για πρώτη φορά άνοιξαν την πόρτα τους σε δημοσιογράφο του Bloomberg. Συνολικά 50.000 άνθρωποι εργάζονται για να φτιάχνουν καθημερινά χιλιάδες iPhones.


Ο John Sheu, γνωστός στο εργοστάσιο ως Big John ξεναγεί τον δημοσιογράφο στις εγκαταστάσεις. Η δουλειά του είναι κάνει τα πάντα να λειτουργούν ρολόι. «Κάθε δευτερόλεπτο μετράει. Δεν πρέπει να χάνεται χρόνος σε αντιπαραγωγικούς αντιπερισπασμούς, προσκλητήρια και έλεγχους ταυτότητας». Ενα σκανάρισμα του προσώπου είναι αρκετό και γρήγορο, αφήνει να εννοηθεί. Ο εργαζόμενος παρακολουθείται στενά και οποιαδήποτε κίνησή του καταγράφεται από τις εκατοντάδες κάμερες που παρακολουθούν.


 Στο κέντρο του βιομηχανικού συγκροτήματος υπάρχει επίσης ένα αστυνομικό τμήμα ένας πυροσβεστικό σταθμός μια τεράστια καφετέρια, ακόμα και πάρκα και λίμνη.
 «Το γεγονός ότι επιτρέπουν σε έναν δημοσιογράφο να μπει στις εγκαταστάσεις είναι γιατί θέλουν να κάνουν τα πράγματα πιο διαφανή και να διορθώσουν τα κακώς κείμενα», λέει η Jenny Chan καθηγήτρια στο κολέγιο της Οξφόρδης και συνεχίζει: «Δεν μας δείχνουν το πώς διαχειρίζονται την επιχείρηση ούτε το όλο σύστημα εργασίας».

Σχόλια