Σφάλμα στο iOS επιτρέπει στο Siri να διαβάζει κρυφά μηνύματα στην οθόνη του iPhone που έχει κλειδώσει

Ο καθένας μπορεί να ζητήσει από τη Siri να διαβάσει τα κρυμμένα μηνύματα στην κλειδωμένη οθόνη του smartphone της Apple και αυτή θα το κάνει. Όλα οφείλονται σε σφάλμα στο ios 11.2.6, αναφέρει στην σελίδα του το Mac Magazine σήμερα.
Το Reader Mac Magazine ανέφερε ένα σφάλμα στο ιός 11.2.6, λόγω του οποίου η Siri μπορεί να διαβάσει κρυμμένο περιεχόμενο.Έτσι, η βοηθός διαβάζει άμεσα μηνύματα από τρίτους  αγγελιοφόρους, για παράδειγμα, το  WhatsApp,το  Telegram ή το Skype. Για να μπορεί ένας βοηθός να διαβάσει τα μηνύματα imessage, θα πρέπει κανονικά να ξεκλειδώσετε το smartphone.
Αυτό το σφάλμα υπάρχει επίσης στην έκτη beta έκδοση του ios 11.3 . και το Reader Mac Magazine ανάφερε το πρόβλημα στην Apple για την ευπάθεια που διαπιστώθηκε.
Στο iOS 11, μπορείτε να αποκρύψετε τα περιεχόμενα των μηνυμάτων στην οθόνη κλειδώματος. Αυτή η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή στο iPhone X, όπου απλά πρέπει να κοιτάξετε το smartphone για να δείτε το κείμενο.

Για να αποκρύψετε ή να εμφανίσ…

Πως να επαναφέρετε το πληκτρολόγιο στις αρχικές του ρυθμίσεις

Όπως ίσως να γνωρίζετε το ios έχει την δυνατότητα να μαθαίνει από εσάς κάθε φορά που πληκτρολογείτε κάτι.  .....

Όμως πολλές φορές μαθαίνει και λανθασμένες λέξεις που είναι αδύνατο να τις διορθώσουμε και μας εκνευρίζει όταν τις προτείνει ενώ πληκτρολογούμε.
Και μπορεί να μην μπορούμε να τις διορθώσουμε, μπορούμε ωστόσο να επαναφέρουμε το πληκτρολόγιο στις αρχικές του ρυθμίσεις από την αρχή.
Για να το κάνουμε αυτό θα πρέπει να πάμε στις ρυθμίσεις της συσκευής και στην ενότητα Γενικά/Επαναφορά να επιλέξουμε το "Λεξικό πληκτρολογίου"
Τώρα θα μας ζητηθεί ο κωδικός πρόσβασης που αν τον πληκτρολογήσουμε θα επαναφέρει στις αρχικές ρυθμίσεις το πληκτρολόγιο μας.

Σχόλια