Σφάλμα στο iOS επιτρέπει στο Siri να διαβάζει κρυφά μηνύματα στην οθόνη του iPhone που έχει κλειδώσει

Ο καθένας μπορεί να ζητήσει από τη Siri να διαβάσει τα κρυμμένα μηνύματα στην κλειδωμένη οθόνη του smartphone της Apple και αυτή θα το κάνει. Όλα οφείλονται σε σφάλμα στο ios 11.2.6, αναφέρει στην σελίδα του το Mac Magazine σήμερα.
Το Reader Mac Magazine ανέφερε ένα σφάλμα στο ιός 11.2.6, λόγω του οποίου η Siri μπορεί να διαβάσει κρυμμένο περιεχόμενο.Έτσι, η βοηθός διαβάζει άμεσα μηνύματα από τρίτους  αγγελιοφόρους, για παράδειγμα, το  WhatsApp,το  Telegram ή το Skype. Για να μπορεί ένας βοηθός να διαβάσει τα μηνύματα imessage, θα πρέπει κανονικά να ξεκλειδώσετε το smartphone.
Αυτό το σφάλμα υπάρχει επίσης στην έκτη beta έκδοση του ios 11.3 . και το Reader Mac Magazine ανάφερε το πρόβλημα στην Apple για την ευπάθεια που διαπιστώθηκε.
Στο iOS 11, μπορείτε να αποκρύψετε τα περιεχόμενα των μηνυμάτων στην οθόνη κλειδώματος. Αυτή η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή στο iPhone X, όπου απλά πρέπει να κοιτάξετε το smartphone για να δείτε το κείμενο.

Για να αποκρύψετε ή να εμφανίσ…

Μια ευπάθεια των δικτύων εκθέτει όλα τα δεδομένα των κινητών

Μπορεί η Apple να επενδύει στην ασφάλεια των iPhone και να κάνει απροσπέλαστο το ios αλλά όμως οι χάκερ γνωρίζουν τρόπους να παραβιάσουν το κινητό μας και να πάρουν ότι τους ενδιαφέρει.  ....

Ένας Γερμανός προγραμματιστής ο Karsten Nohl απέδειξε πως μπορεί να εκμεταλλευτεί την ευπάθεια των δικτύων SS7 και να αποκτήσει πρόσβαση σε οποιοδήποτε κινητό αρκεί να γνωρίζει μόνο τον αριθμό τηλεφώνου.
Το πρωτόκολλο SS7 χρησιμοποιείτε σε δίκτυα από την δεκαετία του 70 και είναι ένα ξεπερασμένο και με πολλά προβλήματα στην ασφάλεια των χρηστών.
Μάλιστα ο προγραμματιστής για να αποδείξει το πόσο εύκολα μπορεί να παραβιάσει ένα κινητό χρησιμοποίησε το τηλέφωνο του μέλους του Κογκρέσσου του Tent Lieu.
Σε λίγα μόλις λεπτά είχε πρόσβαση σε όλες τις επαφές και τα μηνύματα του κινητού.

Τέλος ο προγραμματιστής ανέφερε πως ο τρόπος είναι γνωστός εδώ και χρόνια και χρησιμοποιείτε από μυστικές υπηρεσίες των κρατών όπως το FBI και άλλες.
Σχόλια