Σφάλμα στο iOS επιτρέπει στο Siri να διαβάζει κρυφά μηνύματα στην οθόνη του iPhone που έχει κλειδώσει

Ο καθένας μπορεί να ζητήσει από τη Siri να διαβάσει τα κρυμμένα μηνύματα στην κλειδωμένη οθόνη του smartphone της Apple και αυτή θα το κάνει. Όλα οφείλονται σε σφάλμα στο ios 11.2.6, αναφέρει στην σελίδα του το Mac Magazine σήμερα.
Το Reader Mac Magazine ανέφερε ένα σφάλμα στο ιός 11.2.6, λόγω του οποίου η Siri μπορεί να διαβάσει κρυμμένο περιεχόμενο.Έτσι, η βοηθός διαβάζει άμεσα μηνύματα από τρίτους  αγγελιοφόρους, για παράδειγμα, το  WhatsApp,το  Telegram ή το Skype. Για να μπορεί ένας βοηθός να διαβάσει τα μηνύματα imessage, θα πρέπει κανονικά να ξεκλειδώσετε το smartphone.
Αυτό το σφάλμα υπάρχει επίσης στην έκτη beta έκδοση του ios 11.3 . και το Reader Mac Magazine ανάφερε το πρόβλημα στην Apple για την ευπάθεια που διαπιστώθηκε.
Στο iOS 11, μπορείτε να αποκρύψετε τα περιεχόμενα των μηνυμάτων στην οθόνη κλειδώματος. Αυτή η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή στο iPhone X, όπου απλά πρέπει να κοιτάξετε το smartphone για να δείτε το κείμενο.

Για να αποκρύψετε ή να εμφανίσ…

Η Apple ξεκίνησε επίσημα την CareKit πλατφόρμα

Από σήμερα η Apple ξεκίνησε και επίσημα την "CareKit" πλατφόρμα για να βοηθήσει τους προγραμματιστές όπου θα δημιουργήσουν εφαρμογές που θα δώσουν σε όλους την ευκαιρία να παρακολουθούν ενεργά την υγεία τους. ......

Οι εφαρμογές μέσα από ένα iphone, εκτός ότι θα δείξουν σημαντικές πληροφορίες στον χρήστη θα μπορούν σε απευθείας χρόνο να στείλουν αναλύσεις σε ένα γιατρό κερδίζοντας χρόνο και χρήμα.
Η πλατφόρμα CareKit είναι ανοικτού κώδικα και παρέχει στους προγραμματιστές τέσσερα εργαλεία για τον σχεδιασμό που είναι η "Κάρτα φροντίδας" όπου παρακολουθείται από το iphone η το Applewatch η πορεία της θεραπείας και δίνονται διάφορες οδηγίες για το πρόβλημα, "Σύμπτωμα και επιμέτρηση" όπου γίνονται διάφορες μετρήσεις όπως θερμοκρασία του σώματος επίπεδο κόπωσης καρδιακός ρυθμός και άλλα, "Διορατικότητα" όπου φαίνονται τα συμπτώματα αλλά και τα αποτελέσματα της θεραπείας και τέλος η "Επικοινωνία" όπου μπορεί ο ασθενής να επικοινωνεί μέσο της εφαρμογής με τον γιατρό του.
Ήδη από σήμερα οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν τις πρώτες εφαρμογές με τις λειτουργίες CareKit  που είναι η Glow Nurture και πρόκειται για μια εφαρμογή για την γέννηση ενός παιδιού την Glow Baby για την ανάπτυξη του παιδιού, την One Drop όπου απευθύνεται σε διαβητικούς και την Start - depression test για την καταπολέμηση της κατάθλιψης.
Η Apple πιστεύει πως τα εργαλεία CareKit και οι εφαρμογές που θα δημιουργηθούν μελλοντικά θα μπορούν να βελτιώσουν αλλά και να σώσουν ζωές μέσα από την τεχνολογία.


Σχόλια