Τι να κάνετε για να μην αφαιρούνται οι εφαρμογές από το iphone σας

Πολλοί χρήστες άρχισαν πρόσφατα να παρατηρούν ότι αρκετές από τις εφαρμογές τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα εικονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο iphone.
Με την κυκλοφορία του ios 11, η Apple εισήγαγε τη λειτουργία "Unload unused software" όπου αφαιρεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται από το smartphone και, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες iPhone με λίγη μνήμη. Αρχικά, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
Για άγνωστο προς το παρόν λόγο αυτή η λειτουργία συχνά ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη και έτσι οι εφαρμογές διαγράφονται και ανεβαίνουν στο σύννεφο όπου για να ξανά λειτουργήσουν θα πρέπει να τις ξανά κατεβάσετε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά αν δεν υπάρχει σύνδεση εκεί που τις χρειαζόμαστε και όσοι θέλουν μπορούν  να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα βήματα.

1)Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iOS.
2)Βρείτε και κάντε κλικ στο iTunes & App Store.
3)Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ανοιχτή λίστ…

Μεγάλο πρόβλημα έφερε η αναβάθμιση της εφαρμογής WhatsApp

Η πρόσφατη ενημέρωση της εφαρμογής WhatsApp αντί να διορθώσει προβλήματα φαίνεται πως προκάλεσε και άλλα εξαντλώντας την συσκευή και οι αντιδράσεις των χρηστών είναι έντονες. .....

Συγκεκριμένα η τελευταία αναβάθμιση του WhatsApp είχε σαν σκοπό να διορθώσει το πρόβλημα της εξάντλησης της μπαταρίας αλλά για κάποιο άγνωστο πρόβλημα ρουφάει κυριολεκτικά τώρα και την μνήμη της συσκευής εμφανίζοντας μήνυμα στην συσκευή πως δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος ακόμη και αν είχατε κανονικά πριν.
Το πρόβλημα δεν διορθώνεται ακόμη και αν διαγράψετε την εφαρμογή από την συσκευή σας αφού μόλις την ξανά κατεβάσετε θα δείτε πως πάλι δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος.
Η μόνη λύση για να διορθωθεί είναι να κυκλοφορήσει μια ενημέρωση του WhatsApp κάτι που αναμένεται σύντομα.

Σχόλια