Τι να κάνετε για να μην αφαιρούνται οι εφαρμογές από το iphone σας

Πολλοί χρήστες άρχισαν πρόσφατα να παρατηρούν ότι αρκετές από τις εφαρμογές τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα εικονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο iphone.
Με την κυκλοφορία του ios 11, η Apple εισήγαγε τη λειτουργία "Unload unused software" όπου αφαιρεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται από το smartphone και, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες iPhone με λίγη μνήμη. Αρχικά, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
Για άγνωστο προς το παρόν λόγο αυτή η λειτουργία συχνά ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη και έτσι οι εφαρμογές διαγράφονται και ανεβαίνουν στο σύννεφο όπου για να ξανά λειτουργήσουν θα πρέπει να τις ξανά κατεβάσετε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά αν δεν υπάρχει σύνδεση εκεί που τις χρειαζόμαστε και όσοι θέλουν μπορούν  να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα βήματα.

1)Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iOS.
2)Βρείτε και κάντε κλικ στο iTunes & App Store.
3)Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ανοιχτή λίστ…

Μύθος η αλήθεια η κατανάλωση του Multitasking?

Εδώ και χρόνια πιστεύουμε πως αν κλείσουμε τις εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο εξοικονομούμε περισσότερη μπαταρία αλλά και ταυτόχρονα  ......
ελαφρύνουμε το έργο της μνήμης RAM και έτσι η συσκευή λειτουργεί καλύτερα.
Είναι όμως αλήθεια όλα αυτά?
Αυτό το δίλημμα έθεσε η σελίδα του 9to5Mac στον ίδιο τον πρόεδρο Tim Cook με ένα mail όπου απάντησε ο αντιπρόεδρος Craig Federighi που εργάζεται για το IOS.

Η απάντηση λέει καθαρά πως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα αφού όσες εφαρμογές έχουμε στο παρασκήνιο στην πραγματικότητα είναι μια προ επισκόπηση και κάτι σαν συντόμευση στην εφαρμογή που αυτή από την στιγμή που βγήκαμε έχει σταματήσει να λειτουργεί.
Έτσι σύμφωνα με αυτά, ακόμη και τα διάφορα tweak του Cydia που κλείνουν ταυτόχρονα όλες τις εφαρμογές είναι εντελώς άχρηστα.


Σχόλια