Σφάλμα στο iOS επιτρέπει στο Siri να διαβάζει κρυφά μηνύματα στην οθόνη του iPhone που έχει κλειδώσει

Ο καθένας μπορεί να ζητήσει από τη Siri να διαβάσει τα κρυμμένα μηνύματα στην κλειδωμένη οθόνη του smartphone της Apple και αυτή θα το κάνει. Όλα οφείλονται σε σφάλμα στο ios 11.2.6, αναφέρει στην σελίδα του το Mac Magazine σήμερα.
Το Reader Mac Magazine ανέφερε ένα σφάλμα στο ιός 11.2.6, λόγω του οποίου η Siri μπορεί να διαβάσει κρυμμένο περιεχόμενο.Έτσι, η βοηθός διαβάζει άμεσα μηνύματα από τρίτους  αγγελιοφόρους, για παράδειγμα, το  WhatsApp,το  Telegram ή το Skype. Για να μπορεί ένας βοηθός να διαβάσει τα μηνύματα imessage, θα πρέπει κανονικά να ξεκλειδώσετε το smartphone.
Αυτό το σφάλμα υπάρχει επίσης στην έκτη beta έκδοση του ios 11.3 . και το Reader Mac Magazine ανάφερε το πρόβλημα στην Apple για την ευπάθεια που διαπιστώθηκε.
Στο iOS 11, μπορείτε να αποκρύψετε τα περιεχόμενα των μηνυμάτων στην οθόνη κλειδώματος. Αυτή η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή στο iPhone X, όπου απλά πρέπει να κοιτάξετε το smartphone για να δείτε το κείμενο.

Για να αποκρύψετε ή να εμφανίσ…

Και mail φαντάσματα από το 1970 δέχονται οι χρήστες

Αφού πρόσφατα η Apple όπως φαίνεται διόρθωσε το πρόβλημα του 1970 που έκανε ένα iphone τούβλο σήμερα κυκλοφόρησε αντίστοιχο πρόβλημα και στα mail. ....

Σε κάποιους χρήστες που χρησιμοποίησαν διαφορετική ζώνη ώρας από την κανονική τους ήρθαν mail τα οποία δεν υπάρχει περιεχόμενο αλλά ούτε και αποστολέας παρά μόνο την ημερομηνία 1970.
Δεν φαίνεται να είναι κάτι ανησυχητικό η κακόβουλο λογισμικό απλά επειδή το iphone χρησιμοποιεί σαν σημείο μηδέν την χρονολογία 1970 (αντιπροσωπεύει το 0 στο χρόνο UNIX - ο τρόπος που οι υπολογιστές συχνά κατανοούν ώρες και ημερομηνίες) μπερδεύεται και με αποτέλεσμα να καταγράφει λάθος ημερομηνίες.

Αν αυτό εμφανίστηκε και σε κάποιους από εσάς τότε απλά ρυθμίστε την ώρα σας σωστά και το πρόβλημα θα διορθωθεί.

Σχόλια