Τι να κάνετε για να μην αφαιρούνται οι εφαρμογές από το iphone σας

Πολλοί χρήστες άρχισαν πρόσφατα να παρατηρούν ότι αρκετές από τις εφαρμογές τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα εικονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο iphone.
Με την κυκλοφορία του ios 11, η Apple εισήγαγε τη λειτουργία "Unload unused software" όπου αφαιρεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται από το smartphone και, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες iPhone με λίγη μνήμη. Αρχικά, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
Για άγνωστο προς το παρόν λόγο αυτή η λειτουργία συχνά ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη και έτσι οι εφαρμογές διαγράφονται και ανεβαίνουν στο σύννεφο όπου για να ξανά λειτουργήσουν θα πρέπει να τις ξανά κατεβάσετε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά αν δεν υπάρχει σύνδεση εκεί που τις χρειαζόμαστε και όσοι θέλουν μπορούν  να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα βήματα.

1)Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iOS.
2)Βρείτε και κάντε κλικ στο iTunes & App Store.
3)Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ανοιχτή λίστ…

Σοβαρές ευπάθειες επιτρέπουν την πρόσβαση στο iphone χωρίς το κωδικό ξεκλειδώματος

Παρά τις συνεχόμενες αναβαθμίσεις στο ios 9 η Apple σύμφωνα με την Securitylab δεν κατόρθωσε να διορθώσει σοβαρές ευπάθειες του λειτουργικού.  ....


Ο ερευνητής Benjamin Kurtz Medzhr αναφέρει πως μπορεί κάποιος να αποκτήσει πρόσβαση σε μια συσκευή κλειδωμένη χωρίς την χρήση ενός κωδικού.
Συγκεκριμένα καλώντας την Siri αν ζητήσει μια εφαρμογή ανύπαρκτη η που δεν έχει εγκατασταθεί θα μεταφερθεί στο κατάστημα AppStore όπου και μετά αποκτά πρόσβαση στο εσωτερικό της συσκευής έτσι εύκολα όπως φαίνεται και στο video πιο κάτω.
Ας ελπίσουμε στο ios 9.3 η Apple να διορθώσει τα κενά του λειτουργικού η μέχρι τότε μην επιτρέπετε την Siri σε κλειδωμένη συσκευή.Σχόλια