Σφάλμα στο iOS επιτρέπει στο Siri να διαβάζει κρυφά μηνύματα στην οθόνη του iPhone που έχει κλειδώσει

Ο καθένας μπορεί να ζητήσει από τη Siri να διαβάσει τα κρυμμένα μηνύματα στην κλειδωμένη οθόνη του smartphone της Apple και αυτή θα το κάνει. Όλα οφείλονται σε σφάλμα στο ios 11.2.6, αναφέρει στην σελίδα του το Mac Magazine σήμερα.
Το Reader Mac Magazine ανέφερε ένα σφάλμα στο ιός 11.2.6, λόγω του οποίου η Siri μπορεί να διαβάσει κρυμμένο περιεχόμενο.Έτσι, η βοηθός διαβάζει άμεσα μηνύματα από τρίτους  αγγελιοφόρους, για παράδειγμα, το  WhatsApp,το  Telegram ή το Skype. Για να μπορεί ένας βοηθός να διαβάσει τα μηνύματα imessage, θα πρέπει κανονικά να ξεκλειδώσετε το smartphone.
Αυτό το σφάλμα υπάρχει επίσης στην έκτη beta έκδοση του ios 11.3 . και το Reader Mac Magazine ανάφερε το πρόβλημα στην Apple για την ευπάθεια που διαπιστώθηκε.
Στο iOS 11, μπορείτε να αποκρύψετε τα περιεχόμενα των μηνυμάτων στην οθόνη κλειδώματος. Αυτή η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή στο iPhone X, όπου απλά πρέπει να κοιτάξετε το smartphone για να δείτε το κείμενο.

Για να αποκρύψετε ή να εμφανίσ…

Η Ευρωπαϊκή ένωση αποφάσισε να ανοίξει όλα τα προγράμματα επικοινωνίας μετά το τρομοκρατικό χτύπημα

Και ποιος δεν συγκλονίστηκε μετά το τελευταίο τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες αφού πλέον είναι απανωτά τα χτυπήματα το τελευταίο διάστημα.  ....

Σε συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής ένωσης αποφασίστηκε να ανοίξει η πρόσβαση στις αρχές για όλα τα προγράμματα επικοινωνίας Viber, Skype .... και άλλα με σκοπό να βοηθηθούν οι αρχές στο έργο τους.
Η δήλωση έγινε μετά τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου από τον Υπουργό Δικαιοσύνης του Βελγίου Cohen Gens που είναι αφιερωμένο στην ανάλυση των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες.
Με τα σημερινά δεδομένα η κρυπτογράφηση των εφαρμογών δυσκολεύει το έργο των αρχών και τις επόμενες ημέρες θα ζητηθεί από τις υπηρεσίες να βοηθήσουν στο έργο τους.
Αντίστοιχο είναι και το παράδειγμα του τρομοκρατικού χτυπήματος τον Δεκέμβριο στην Αμερική με 14 νεκρούς και 21 τραυματίες όπου το FBI ζητά την βοήθεια της Apple.
Σχόλια