Τι να κάνετε για να μην αφαιρούνται οι εφαρμογές από το iphone σας

Πολλοί χρήστες άρχισαν πρόσφατα να παρατηρούν ότι αρκετές από τις εφαρμογές τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα εικονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο iphone.
Με την κυκλοφορία του ios 11, η Apple εισήγαγε τη λειτουργία "Unload unused software" όπου αφαιρεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται από το smartphone και, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες iPhone με λίγη μνήμη. Αρχικά, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
Για άγνωστο προς το παρόν λόγο αυτή η λειτουργία συχνά ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη και έτσι οι εφαρμογές διαγράφονται και ανεβαίνουν στο σύννεφο όπου για να ξανά λειτουργήσουν θα πρέπει να τις ξανά κατεβάσετε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά αν δεν υπάρχει σύνδεση εκεί που τις χρειαζόμαστε και όσοι θέλουν μπορούν  να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα βήματα.

1)Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iOS.
2)Βρείτε και κάντε κλικ στο iTunes & App Store.
3)Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ανοιχτή λίστ…

Η ομάδα Pangu συστήνει να ενημερώσουμε την συσκευή μας στο ios 9.2.1

Φαίνεται πως οι εξελίξεις τρέχουν σχετικά με το jailbreak και την πιθανή κυκλοφορία ενός νέου εργαλείου αφού ακόμη ένας ειδικός ο windknown που είναι μέλος της ομάδας Pangu ανέλυσε σε ένα τεχνικό άρθρο τον κίνδυνο να παραμείνουμε στο ios 9.2 .....

Ο windknown συστήνει οι χρήστες να αναβαθμίσουν στο ios 9.2.1 καθώς έχει βρεθεί μια πολύ σοβαρή ευπάθεια στο ios 9.2 όπου αν την εκμεταλλευτεί κάποιος μπορεί να πάρει ακόμη και τον έλεγχο της συσκευής.

 “值得注意的是这个漏洞可以在iOS的沙盒内触发,因此在APP内就可以直接攻击内核,获取内核代码执行权限。建议用户尽快升级到最新版本,并且避免安装来历不明的APP。”
Στο ios 9.2.1 αυτή η δυσλειτουργία έχει διορθωθεί και για την προστασία του ο χρήστης θα πρέπει να αναβαθμίσει.
Αντίθετα ο Luca Todesco πριν από λίγο καιρό είχε συστήσει πως αν θέλουμε στα σίγουρα στο μέλλον να κάνουμε jailbreak στη συσκευή μας καλό θα ήταν να παραμείνουμε στο ios 9.2 κάτι που φαίνεται πως δεν ισχύει πια αφού βρέθηκε ο τρόπος για όλα τα λειτουργικά ακόμη και το ios 9.3 που είναι σε δοκιμαστικό στάδιο.
Ίσως σύντομα να έχουμε ενδιαφέρουσες εξελίξεις καθώς τα πράγματα γίνονται πιο χειροπιαστά και το μόνο που απομένει είναι να δημιουργήσουν ένα εργαλείο που θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν όλοι οι απλοί χρήστες.
Φυσικά δεν χρειάζεται να πούμε πως όσοι έχετε ακόμη jailbreak αγνοήστε οποιαδήποτε αναβάθμιση αν δεν θέλετε να το χάσετε.


Σχόλια