Η Samsung προσπάθησε ξανά να γελοιοποιήσει την Apple

ΠΡΟΣΟΧΗ: Άλλο ένα τέχνασμα που κάνει "τούβλο" το iPhone σας

Μερικά χρόνια πριν ένα τέχνασμα που χρησιμοποιούσαν  προγραμματιστές όπου μπορούσαμε να γυρίσουμε χειροκίνητα την ημερομηνία στο iphone μας πίσω στο έτος 1970 και .....
να εγκαταστήσουμε διάφορες εφαρμογές η ακόμη και να ενεργοποιήσουμε ένα iphone χωρίς να έχει κάρτα sim στο εσωτερικό του.
Όμως φαίνεται πως η Apple δυσκόλεψε τα πράγματα ακόμη περισσότερο αφού οι νεότερες συσκευές 64bit όταν γυρίσουμε την ημερομηνία στο έτος 1 Ιανουαρίου 1970 (ώρα Unix) η συσκευή μετά την επανεκκίνηση μπαίνει μόνιμα σε λειτουργία ανάκτησης.
Ακόμη και αν βάλουμε την συσκευή σε λειτουργία DFU δεν επανέρχεται και ούτε αναβαθμίζεται και η μόνη λύση είναι να αποσυνδεθεί η μπαταρία του iphone και να ενημερωθεί εκ νέου από το itunes κάτι που σημαίνει πως θα χάσετε την εγγύηση αν την ανοίξετε μόνοι σας.
Τα νέα για αυτό το νέο πρόβλημα διαδόθηκαν σύντομα και ήδη ένα νέο tweak κυκλοφόρησε που προστατεύει την συσκευή από το να μπει σε λειτουργία ανάκτησης και είναι στο ρεπό http://repo.ziph0n.com/ φυσικά μόνο για συσκευές με jailbreak
Κάποιοι τολμηροί που το δοκίμασαν λένε πως λειτουργεί αλλά συνιστώ να μην το επιχειρήσει κάποιος.
Το πρόβλημα δε φαίνεται να επηρεάζει συσκευές 32bit και ισχύει για όλα τα ios και όλους τους επεξεργαστές A7, A8, A8X, A9 και A9X.


Σχόλια