Τι να κάνετε για να μην αφαιρούνται οι εφαρμογές από το iphone σας

Πολλοί χρήστες άρχισαν πρόσφατα να παρατηρούν ότι αρκετές από τις εφαρμογές τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα εικονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο iphone.
Με την κυκλοφορία του ios 11, η Apple εισήγαγε τη λειτουργία "Unload unused software" όπου αφαιρεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται από το smartphone και, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες iPhone με λίγη μνήμη. Αρχικά, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
Για άγνωστο προς το παρόν λόγο αυτή η λειτουργία συχνά ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη και έτσι οι εφαρμογές διαγράφονται και ανεβαίνουν στο σύννεφο όπου για να ξανά λειτουργήσουν θα πρέπει να τις ξανά κατεβάσετε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά αν δεν υπάρχει σύνδεση εκεί που τις χρειαζόμαστε και όσοι θέλουν μπορούν  να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα βήματα.

1)Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iOS.
2)Βρείτε και κάντε κλικ στο iTunes & App Store.
3)Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ανοιχτή λίστ…

Ερευνητές ασφαλείας βρήκαν τρόπο να παρακάμπτουν τον κωδικό ασφαλείας σε μια ios συσκευή

Οι ερευνητές στον τομέα της ευπάθειας στο "Εργαστήριο Ασφάλειας Πληροφοριών" έχουν ανακαλύψει έναν τρόπο για να παραβιαστεί το iPhone ή το iPad σας που προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης.  ....
Λόγω αυτής της ευπάθειας, οι χάκερ μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα σχετικά με τις συσκευές χωρίς τη χρήση ειδικών τεχνικών μέσων.
Η ευπάθεια είναι παρούσα για το iPhone 5, iPhone 6 και το iPad 2 με το ios λειτουργικό σύστημα 9 και 8 και το μόνο που χρειάζεται είναι να γίνουν κάποιες κινήσεις ώστε να "βυθίσουν" τον επεξεργαστή της συσκευής όπου και αυτή τρελαίνεται κατά κάποιο τρόπο και μετά μπορούμε να την απενεργοποιήσουμε η να την ενεργοποιήσουμε χωρίς την χρήση κωδικού.

Αρχικά ζητάμε να κάνουμε αναβάθμιση κάποια εφαρμογή αμέσως μετά στην αρχική οθόνη χρησιμοποιούμε το Spotlight της αναζήτησης και ταυτόχρονα καλούμε και την Siri όπου όπως φαίνεται στο video η συσκευή κολλάει και επαναλαμβάνει συνεχώς και ασταμάτητα τις ίδιες κυήσεις.
Η ευπάθεια έχει ανακαλυφτεί από το 2015 αλλά τώρα δημοσιοποιήθηκε και αναμένεται να δούμε την θέση που θα πάρει η Apple.Σχόλια