Τι να κάνετε για να μην αφαιρούνται οι εφαρμογές από το iphone σας

Πολλοί χρήστες άρχισαν πρόσφατα να παρατηρούν ότι αρκετές από τις εφαρμογές τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα εικονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο iphone.
Με την κυκλοφορία του ios 11, η Apple εισήγαγε τη λειτουργία "Unload unused software" όπου αφαιρεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται από το smartphone και, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες iPhone με λίγη μνήμη. Αρχικά, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
Για άγνωστο προς το παρόν λόγο αυτή η λειτουργία συχνά ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη και έτσι οι εφαρμογές διαγράφονται και ανεβαίνουν στο σύννεφο όπου για να ξανά λειτουργήσουν θα πρέπει να τις ξανά κατεβάσετε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά αν δεν υπάρχει σύνδεση εκεί που τις χρειαζόμαστε και όσοι θέλουν μπορούν  να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα βήματα.

1)Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iOS.
2)Βρείτε και κάντε κλικ στο iTunes & App Store.
3)Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ανοιχτή λίστ…

Νέα λειτουργία στο ios 9.3 επιτρέπει την προσθήκη μουσικής από τις iCloud υπηρεσίες

Στο ios 9.3 έχουν προστεθεί πολλά νέα χαρακτηριστικά που πολλά από αυτά ακόμη παραμένουν άγνωστα και βγαίνουν σιγά σιγά στο φως. ......

Ένα από αυτά τα χαρακτηριστικά είναι και η προσθήκη ενός νέου κουμπιού στις ρυθμίσεις, το "Media Center" στο τμήμα "Απόρρητο" όπου μπορούμε να ενεργοποιήσουμε η και το αντίστροφο την προσθήκη μουσικής στην βιβλιοθήκη μας από το iCloud που σημειωτέον στο ios 9.3 θα έχει πολλές νέες δυνατότητες και για τους προγραμματιστές όπως ένα νέο API που θα επιτρέπει εφαρμογές τρίτων να επεξεργαστούν η να κατεβάσουν μουσική με την άδεια του χρήστη στην βιβλιοθήκη της μουσικής.
Αυτή η δυνατότητα προς το παρόν δεν υποστηρίζεται από καμιά εφαρμογή αλλά είναι θέμα χρόνου να την αξιοποιήσουν οι προγραμματιστές.

Επίσης όπως έχουμε αναφερθεί στο ios 9.3 θα δούμε την λειτουργία για αυτόματη ρύθμιση στην οθόνη την νύχτα, ενημερωμένο περιβάλλον CarPlay αντιστοίχιση πολλών Apple Watch στην ίδια συσκευή, κλείδωμα των σημειώσεων με δαχτυλικό αποτύπωμα νέες λειτουργίες για την εφαρμογή Υγεία και ίσως υποστήριξη και στην Ελλάδα της εφαρμογής NEWS.
Το νέο λειτουργικό θα κυκλοφορήσεις τις επόμενες εβδομάδες και πολύ πιθανό στα μέσα του Μαρτίου.


Σχόλια