Τι να κάνετε για να μην αφαιρούνται οι εφαρμογές από το iphone σας

Πολλοί χρήστες άρχισαν πρόσφατα να παρατηρούν ότι αρκετές από τις εφαρμογές τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα εικονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο iphone.
Με την κυκλοφορία του ios 11, η Apple εισήγαγε τη λειτουργία "Unload unused software" όπου αφαιρεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται από το smartphone και, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες iPhone με λίγη μνήμη. Αρχικά, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
Για άγνωστο προς το παρόν λόγο αυτή η λειτουργία συχνά ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη και έτσι οι εφαρμογές διαγράφονται και ανεβαίνουν στο σύννεφο όπου για να ξανά λειτουργήσουν θα πρέπει να τις ξανά κατεβάσετε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά αν δεν υπάρχει σύνδεση εκεί που τις χρειαζόμαστε και όσοι θέλουν μπορούν  να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα βήματα.

1)Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iOS.
2)Βρείτε και κάντε κλικ στο iTunes & App Store.
3)Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ανοιχτή λίστ…

ΠΡΟΣΟΧΗ το ios 9.2.1 κάνει ορισμένα iphone "τούβλα"

Ένα νέο μεγάλο πονοκέφαλο φέρνει το νέο λειτουργικό του ios 9.2.1 που έκανε πολλούς χρήστες να μην μπορούν πλέον να χρησιμοποιήσουν το iphone τους. ....

Συγκεκριμένα η Apple στις 19 Ιανουαρίου που πρώτο κυκλοφόρησε το ios 9.2.1 πρόσθεσε ένα νέο χαρακτηριστικό ασφαλείας για να εμποδίσει τους επιτιθέμενους να διαβάσουν χαρακτηριστικά από τον αισθητήρα δαχτυλικού αποτυπώματος της συσκευής.
Έτσι όσοι είχαν επισκευάσει τον αισθητήρα με ένα νέο που δεν είναι πιστοποιημένος από την Apple δεν μπορούν πλέον να αναβαθμίσουν την συσκευή τους αφού η διαδικασία σταματά με ένα κωδικό σφάλματος 53 που εμφανίζεται σαν άγνωστο στο iTunes του υπολογιστή και έτσι το συγκεκριμένο iphone είναι άχρηστο για χρήση.
Το πρόβλημα έχει φέρει μεγάλη αναστάτωση στο διαδίκτυο αφού είναι πολλοί εκείνοι που προτίμησαν μια φθηνότερη λύση στο παρελθόν αλλά πλέον η συσκευή τους δεν λειτουργεί.
Αν είστε από εκείνους που επισκευάσατε τον αισθητήρα δαχτυλικού αποτυπώματος σε κάποιον τρίτο καλό θα είναι να μείνετε μακριά από το ios 9.2.1 μέχρι να βρεθεί μια λύση.Σχόλια